Υγεία

Καινοτόμο πρόγραμμα για την ψυχική υγεία στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Στη φάση της προετοιμασίας για την οργάνωση του καινοτόμου προγράμματος Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας βρίσκεται ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και το αρμόδιο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πρόνοιας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάλογο με την Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Καλαμάτας, το οποίο έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη εξειδικευμένων υπηρεσιών κοινοτικής φροντίδας και κατ’ οίκον φροντίδας των ψυχικά πασχόντων. Βασικός στόχος των δράσεων είναι η αποφυγή των εισαγωγών και νοσηλειών των ατόμων με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, μέσω της έγκαιρης παρέμβασης και της διασφάλισης της συνέχειας στη θεραπεία και η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση με βάση τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής.

Η υπηρεσία θα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και επισκέπτρια υγείας και θα καλύπτει τις περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας. Εξυπηρετούμενος πληθυσμός θα είναι οι ενήλικες ψυχιατρικά πάσχοντες κάτοικοι της περιοχής και οι οικογένειές τους.

Οποιος πολίτης θέλει περισσότερες πληροφορίες ή νιώθει την ανάγκη να καταγραφεί στη λίστα των δυνητικά ωφελούμενων, μπορεί να επικοινωνήσει με το Τμήμα στο: 27233 60246.

Το πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιο του υποέργου «Ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον», πράξη με κωδικό ΟΠΣ 5053874 το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελλοπονήσου για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 , με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button