Κόσμος

Και η «βροχή» από… μονόλιθους συνεχίζεται: Βρέθηκε κι άλλος στην Καλιφόρνια!

Ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές για θεάσεις μεταλλικών μονόλιθων στον κόσμο καθώς μετά τη Γιούτα και τη Ρουμανία, εντοπίστηκε κι άλλος ένας στην Καλιφόρνια.

Σαν τα… μανιτάρια φαίνεται να ξεφυτρώνουν οι μονόλιθοι τις τελευταίες ημέρες με τις φωνές αυτών που ισχυρίζονται πως πρόκειται για μία «καλά» οργανωμένη φάρσα να πληθαίνουν.

Νέα τοποθεσία που ανακαλύφθηκε ένας μυστηριώδης μονόλιθος η πόλη Ατασκαντέρο στην κεντρική Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με πεζοπόρους να τον εντοπίζουν στην κορυφή του όρους Πάιν, οι οποίοι έσπευσαν να τον απαθανατίσουν και να αναρτήσουν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.

Το μυστηριώδες μεταλλικό αντικείμενο δείχνει να έχει κατασκευαστεί από ανοξείδωτο χάλυβα, έχει παρόμοιο μέγεθος με τον μονόλιθο στη Γιούτα (γύρω στα 3.30 μ. ύψος και 45 εκατοστά πλάτος), αλλά δεν δείχνει τόσο καλά στερεωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος σχετικά εύκολα να το γκρεμίσει.

Από τις ΗΠΑ στην… Ρουμανία

Την ώρα που ο μονόλιθος στην πολιτεία της Γιούτα κέντρισε το διεθνές ενδιαφέρον μετά την αιφνιδιαστική εμφάνιση αλλά και… εξαφάνισή του, η εμφάνιση ενός αντίστοιχου αντικειμένου στη Ρουμανία έκανε ακόμα και τους ειδικούς «ουφολόγους» να ασχοληθούν με το παράδοξο αυτό φαινόμενο.

Όχι ότι πρόλαβαν να βγάλουν αρκετά συμπεράσματα αφού το εν λόγω αντικείμενο που εντοπίστηκε στη βαλκανική χώρα έγινε… καπνός σχεδόν αμέσως!

Συγκεκριμένα, ένας λαμπερός, μεταλλικός μονόλιθος, ύψους περίπου 4 μέτρων, -ο οποίος θύμιζε αρκετά τον αντίστοιχο μονόλιθο της Γιούτα- βρέθηκε στη ρουμανική πόλη Piatra Neamţ, στις 26 Νοεμβρίου.

Ο μονόλιθος εντοπίστηκε σε απόσταση λίγων μέτρων μακριά από γνωστό αρχαιολογικό χώρο, σε ένα από τα διασημότερα βουνά της χώρας, το Ceahlău Massif, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι ομοιότητες όμως με τον αμερικανικό μονόλιθο δεν σταματούν εδώ καθώς, σήμερα, Τρίτη εξαφανίστηκε κι αυτός!

Το περίπου 4 μέτρων αντικείμενο ήταν φτιαγμένο από σκουρόχρωμο μέταλλο και καλυπτόταν από μια σειρά χαραγμένων ζωγραφισμένων κύκλων.

Εμφανίστηκε κοντά στα αρχαία ερείπια του δακικού κάστρου της Πετροντάβα, ενός οχυρού που θεωρείται ότι καταστράφηκε από τους Ρωμαίους κατά τον 2ο αιώνα.

«Αρχίσαμε να διερευνούμε την περίεργη εμφάνιση του μονολίθου» δήλωσε τη Δευτέρα η Ροξάνα Τζοσάνου, του Τμήματος Πολιτισμού και Κληρονομιάς της Νεάμτ, στο Euro Weekly. «Είναι σε ιδιωτική έκταση, μα δεν ξέρουμε ακόμα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. Βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή ενός αρχαιολογικού χώρου» πρόσθεσε. «Πριν εγκατασταθεί κάτι εκεί, χρειάζεται άδεια από την υπηρεσία μας, μιας που πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού».

 

πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button