Δήμος ΚαλαμάταςΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων

Τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων ζητά μέσω επιστολής η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, με αφορμή και τον σεισμό της Αθήνας η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας επανέρχεται και ζητάει από το Δήμο και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να ελέγξουν τα σχολικά κτίρια για να διαπιστωθεί πόσο ασφαλή είναι σε περίπτωση σεισμού αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως πυρκαγιάς.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων τονίζει: «Ο σεισμός της 19ης Ιουλίου στην Αθήνα για άλλη μια φορά φέρνει στο επίκεντρο το προφανές, ότι ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κάθε φορά για τον επόμενο σεισμό.

Πόσο προετοιμασμένα είναι τα παιδιά μας για έναν σεισμό;

Γίνονται συστηματικά ασκήσεις αντιμετώπισης του σεισμού στα σχολεία;

Είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό επαρκώς καταρτισμένο για να αντιμετωπίσει έναν σεισμό και τις πιθανές συνέπειές του την ώρα λειτουργίας του σχολείου;

Είναι τα σχολικά κτίρια της πόλης μας ελεγμένα ώστε σε περίπτωση σεισμού να είναι ασφαλή;

Γίνονται κάθε χρόνο σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης μας παρεμβάσεις αποκατάστασης, επισκευής και συντήρησης που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των παιδιών μας;

Έχουν όλες οι σχολικές μονάδες τα αναγκαία μέσα πυροπροστασίας;

Ως ‘Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας θέτουμε τα παραπάνω ερωτήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε να θέσουν ως πρώτης προτεραιότητας ζήτημα τον έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων ώστε όλοι οι γονείς να είναι σίγουροι πως τα παιδιά τους περνούν ένα μεγάλο μέρος της μέρας τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Η γνώση, η προετοιμασία και η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση ενός σεισμού.

Ως Ένωση Γονέων Καλαμάτας διεκδικούμε τα παιδιά μας να φοιτούν σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια εξοπλισμένα με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button