Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Γυναίκες δηλητήριο τον έστειλαν στο νοσοκομείο για ράμματα – Ευγενικές μέχρι ένα σημείο!

Σε 5 χρόνια κάθειρξη και 2 μήνες ως υπότροπη η μία και σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή η άλλη, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο Ελληνίδες 36 και 26 χρονών, γιατί τον Ιούνιο του 2017 λήστεψαν 81χρονο στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Νικηταρά, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το δικαστήριο μείωσε κατά έναν χρόνο την πρωτόδικη ποινή στην καθεμιά τους, οι οποίες πήραν από τον ηλικιωμένο 800 ευρώ, αφού η 36χρονη υπότροπη τον χτύπησε και γέμισε αίματα.

Μάλιστα ο ηλικιωμένος είχε καταθέσει πρωτόδικα ότι η 26χρονη του είχε ζητήσει νωρίτερα χρήματα στο παγκάκι όπου καθόταν, στην κεντρική πλατεία μπροστά από τον παλιό ΟΤΕ και εκείνος την έδιωξε.

Μετά αφού σηκώθηκε, οι δύο γυναίκες τον ακολούθησαν και η μεγαλύτερη του ‘δωσε μία, τον πέταξε κάτω και του πήρε τα λεφτά από το τσεπάκι του πουκαμίσου του. Η μικρότερη, όπως υποστήριξε στην απολογία της και κατέθεσε πρωτόδικα και ο παθών, δεν έκανε τίποτα, δεν τον χτύπησε και ούτε έβαλε χέρι για να τον κλέψει.

Η υπότροπη στην απολογία της δεν αρνήθηκε ότι τον ακολούθησαν από την πλατεία μέχρι το στενάκι για να τον κλέψουν, όχι όμως ότι τον άγγιξαν. Για το πώς ο γέροντας βρέθηκε κάτω χτυπημένος και με επτά ράμματα στο κεφάλι, η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως πήγε να ανεβάσει στο πεζοδρόμιο το ποδήλατό του κι έχασε την ισορροπία του και έπεσε.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ οι οποίοι συνέλαβαν τις δύο γυναίκες να περιφέρονται κοντά στη Διεύθυνση Αστυνομίας στη Νέα Είσοδο, βρήκαν πάνω τους συνολικά 75 ευρώ, τα οποία και επέστρεψαν στον παθόντα.

Το δικαστήριο καταδίκασε την 36χρονη υπότροπη για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ την 26χρονη συγκατηγορουμένη της για απλή συνέργεια στη ληστεία.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button