Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας του Ρόμπερτ Ζερβού

Διαδικτυακά παρουσιάζεται η έκθεση «Φυλακισμένες Σκέψεις» του φωτογράφου, Ρόμπερτ Ζερβού, που περιλαμβάνει 100 πορτρέτα μη πασχόντων εθελοντών, από τα οποία παρουσιάζονται 30 στην διαδικτυακή αυτή έκθεση.

Στα σχέδιά του φωτογράφου είναι να παρουσιάσει αυτήν την εργασία ζωντανά σε εκθεσιακό χώρο, όταν οι καταστάσεις το επιτρέψουν και επίσης η δημιουργία λευκώματος με όλα τα πορτρέτα.

Δεκαοκτώ μήνες έχει αφιερώσει μέχρι στιγμής ο φωτογράφος για την δημιουργία αυτού του project. Η σκέψη – όπως σημειώνεται – δημιουργήθηκε παρατηρώντας τις ψυχολογικές και οικονομικές πιέσεις που υφίσταται ο κόσμος σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιτίας της κρίσης που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Διαπίστωσε δε, πως ο συνδυασμός αυτής της πίεσης, με την μοντέρνα αντίληψη της θετικής σκέψης και της απομάκρυνσης των αρνητικών ανθρώπων από την παρέα, έχουν φέρει την σημερινή κοινωνία σε μία θλίψη χωρίς προηγούμενο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο δημιουργός της έκθεσης, Ρόμπερτ Ζερβός, είπε: «Αφορμή για την δημιουργία του project ήταν η ψυχολογική κατάπτωση οικείου ανθρώπου, καθώς και η διαπίστωση πως ένας αριθμός ανθρώπων έχει αφαιρέσει τη ζωή του λόγω κατάθλιψης. Oι «Φυλακισμένες Σκέψεις» είναι ένα project κοινωνικής αφύπνισης και σκοπό έχει να θυμίσει στον κόσμο πως ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να βρεθεί σε δυσχερή θέση, για αυτό καλό είναι να μην απομακρυνόμαστε, αλλά να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες αυτές στιγμές».

Επισκεφθείτε την έκθεση:
https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/4385231/φυλακισμενεσ-σκεψεισ?

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button