Αθλητικά

Καλαμάτα: Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια»

Οι Αγώνες Στίβου «Παπαφλέσσεια» 2019 πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη (19 Ιουνίου) στις 18:00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος είναι ο κύριος και διαχρονικός διοργανωτής της συνάντησης. Τα «Παπαφλέσσεια» βρίσκονται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου και συνδιοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ-ΗΛΙΚΙΕΣ

ΑΝΔΡΩΝ: 100μ-200μ.-1.500μ.-400μ ΕΜΠ- 4Χ100μ Άλμα σε Μήκος – Ακοντισμός.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 100μ-200μ-1.500μ.-400μ ΕΜΠ 4χ100μ-Άλμα σε μήκος -Ακοντισμός

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄: 80μ.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄: 80μ.

Η Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» αποτελεί ένα καταξιωμένο αθλητικό θεσμό που διοργανώνεται σε ετήσια βάση στην Καλαμάτα. Τα «Παπαφλέσσεια» έχουν διεθνή χαρακτήρα από το 1996, ενώ η πρώτη περίοδος διεξαγωγής τους είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα της δεκαετίας του 1950.

Στα «Παπαφλέσσεια» συμμετέχουν σε ετήσια βάση μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές στίβου με διακρίσεις σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Οι αγώνες κεντρίζουν κατά κανόνα το ενδιαφέρον μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Για την αθλητική αυτή συνάντηση που διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας προσέρχονται κάθε χρόνο από 2.000 μέχρι 4.000 θεατές. Πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολουθούν την Διοργάνωση με απευθείας σύνδεση από την κρατική τηλεόραση.

Τα «Παπαφλέσσεια» προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου από την Ελλάδα και το εξωτερικό (π.χ. αναφορά από το CNN το 2006) με εκτενή αναφορά σε αυτά τόσο από εφημερίδες και περιοδικά όσο και από ιστοσελίδες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με πολύ υψηλό επίπεδο επισκεψιμότητας (IAAFEAA- Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αθλητικού και μη περιεχομένου κ.λπ.).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button