Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Δράσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης εορτάζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Νεότερων Μνημείων) και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, στις 13 Οκτωβρίου κάθε έτους με εκδηλώσεις όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Εφορείας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2019, με τις εξής δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως 11 Οκτωβρίου 2019.

1. Το Εργαστήριο Συντήρησης Αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας (ΑΜΜ), ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει την αθέατη πλευρά των εργασιών συντήρησης αρχαιοτήτων του μουσείου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 7,9 και 10 Οκτωβρίου 2019, σε ολιγομελείς ομάδες έως δέκα ατόμων και ώρα από 11:30 έως 13:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στην υπεύθυνη της δράσης κ. Σταυρούλα Πουλυμενέα στο τηλέφωνο 6987772375.

2. Παρακολούθηση των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιούνται κατά χώραν, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα από 10:30 έως 13:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στην υπεύθυνη της δράσης κ. Σταυρούλα Πολυμενέα στο τηλέφωνο 6987772375.

3. Επίσκεψη στο αναστηλωμένο μοναστηριακό συγκρότημα του Ανδρομονάστηρου, που βρίσκεται στον οικισμό Πετραλώνων Μεσσηνίας και σε απόσταση 5 (πέντε) χιλιομέτρων από την Αρχαία Μεσσήνη. Οι συντηρητές Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, θα παρουσιάσουν το έργο της συντήρησης που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα από 11:00 έως 13:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στον υπεύθυνο της δράσης κ. Γεώργιο Τσαΐρη στο τηλέφωνο 27210 22534.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button