Δήμος Καλαμάτας

Καλαμάτα: Επιδόθηκε το Βραβείο Πολυδούρη στις ποιήτριες Ιω-Άννα Ευθυμιάδου και Σοφία Περδίκη

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, τα ΙΒ’ Πολυδούρεια στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, την Κ.Ε. Φάρις και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκε το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» σε πρωτοεμφανιζόμενο/ -νη εκδοτικά ποιητή/-τρια κατά το προηγούμενο της προκήρυξης έτους.

Ο πρόεδρος του ΣΦΜ, Βασίλης Μπαζάνης ανακοίνωσε τα ονόματα των νικητριών και το σκεπτικό της επιτροπής κρίσης του βραβείου. Οι νικήτριες του διαγωνισμού που μοιράστηκαν το βραβείο του 2020 εξ ημισείας είναι κατ’ αλφαβητική σειρά :

  • Ιω-Άννα Ευθυμιάδου για την ποιητική της συλλογή με τίτλο «Ώσπου να χορτάσει χώμα η βροχή» από τις εκδόσεις ΡΩΜΗ
  • Σοφία Περδίκη για την ποιητική της συλλογή με τίτλο «ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΙΝΙΓΜΑ» από τις εκδόσεις ΚΙΧΛΗ.

Οι βραβευθείσες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν για να παραλάβουν το βραβείο το οποίο παρέδωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στον πρόεδρο της επιτροπής, Άγγελο Λάππα.

Η κα Ελένη Κοφτερού, ποιήτρια και μέλος της επιτροπής κρίσης, διάβασε ποιήματα και από τις δυο συλλογές που βραβεύτηκαν.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη συμπατριώτισσα μας και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά η οποία έφυγε από τη ζωή το 2020.

Για την ποιήτρια μίλησαν η κα Έφη Πράττη, φιλόλογος, και ο κος Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής-δοκιμιογράφος-μεταφραστής, διευθυντής του περιοδικού Νέα Ευθύνη. Την παρουσίαση του προγράμματος επιμελήθηκε η κα Δήμητρα Δημοπούλου που ανέγνωσε επιστολή της κας  Έλσης Δημουλά, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά κουιντέτο κλαρινέτων από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του κου Σταύρου Βόλλαρη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button