Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Η «Άνοιξη των πλήκτρων» συνεχίζεται την Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Η «Άνοιξη των πλήκτρων» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας συνεχίζεται την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 και ώρα 20:30, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Προσκεκλημένος ο Dr Γιάννης Μωραΐτης, μουσικολόγος, τσεμπαλίστας και ερευνητής, ο οποίος θα «ξεναγήσει» το κοινό στον πολύχρωμο κόσμο των παλαιών πληκτροφόρων οργάνων και στην ιστορικά τεκμηριωμένη εκτέλεση της παλαιάς μουσικής. Θα ακουστούν και θα σχολιαστούν έργα των François Couperin, J.S.Bach, A. Mozart, L.v. Beethoven.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

anoixi plik 7 Small

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Dr Γιάννης Μωραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1987, στα 16 του χρόνια µετανάστευσε στη Αµερική όπου και σπούδασε. Κατέχει πτυχίο πιάνου από το Shorter College, µεταπτυχιακό (Master) στη µουσικολογία από το University of Georgia, και διδακτορικό (Ph.D.) στη µουσικολογία από το University of Wisconsin-Madison. Παράλληλα, σπούδασε τσέµπαλο και φιλοσοφία. Το 2002 µεταφέρθηκε στη Βιέννη ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright προκειµένου να συνεχίσει την έρευνα για τη διδακτορική διατριβή του µε θέμα το δεύτερο κουαρτέτο εγχόρδων του Arnold Schoenberg. Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στο ίδρυµα Fulbright και παρέµεινε στη Βιέννη ώσπου εργάστηκε ως καθηγητής στο IES Abroad Vienna και στο Webster University. Δίδαξε ιστορία της µουσικής και τσέµπαλο, και διηύθυνε σύνολα µουσικής δωµατίου φοιτητών. Επέστρεψε στην Αθήνα το Σεπτέµβριο του 2016. Επικεντρώνεται σε ηχογραφήσεις στο πεδίο της ιστορικής ερµηνείας παλαιάς µουσικής (historically-informed performance), στο µουσικό µοντερνισµό του εικοστού αιώνα και το προοδευτικό ροκ (progressive rock). Επίσης, ασχολείται µε την ποίηση και τη φωτογραφία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button