Δήμος Καλαμάτας

Καλαμάτα: Κάλεσμα σε διάλογο με την τοπική κοινωνία από το Σύλλογο Ελλήνων Αθιγγάνων συνοικισμού Αγίας Τριάδος

Κάθε λίγο και λιγάκι, στη Μεσσηνία, θα έρθει στην επιφάνεια το ζήτημα των Ρομά, όπως η πολιτική ορθότητα επέβαλε να ονομάζουμε τους τσιγγάνους. Η παραβατικότητα, αλλά και η εγκληματικότητα που αναμφίβολα υπάρχουν στην περιοχή μας, οδηγουν πολλές φορές σε διαμαρτυρίες των υπόλοιπων πολιτών.

Όπως διαβάσαμε σε κείμενο του Σταύρου Ζουμπουλάκη, έχει βεβαιωθεί και «επιστημονικά» (σ.σ. αν είναι δυνατόν) ότι οι τσιγγάνοι ανήκουν σε μια κατώτερη φυλή και είναι βιολογικά προδιατεθειμένοι να παρασιτούν εκτός κοινωνίας, να μένουν άεργοι και να εγκληματούν.
Μάλιστα, το ναζιστικό καθεστώς έχει αρχίσει, από το 1937, να κλείνει τους τσιγγάνους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να προφυλάξει την κοινωνία από το έγκλημα.

Γιατί ανατρέχουμε στο παρελθόν; Για να ισχυριστούμε το απλούστατο: οι φασισμοί, ναζισμοί, ολοκληρωτισμοί και λοιποί καταποντισμοί δεν επινοούν εκ του μηδενός τους εχθρούς που θα εξοντώσουν, τους βρίσκουν έτοιμους από την κοινωνία, από τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπά της.

Θα προσθέσω και κάτι τελευταίο: δικαιοσύνη δεν υπάρχει στη ζωή, δεν υπάρχει ούτε στο θάνατο. Για τους τσιγγάνους που εξολόθρεψε το ναζιστικό καθεστώς δεν υψώνονται μνημεία, δε γίνονται συνέδρια και ημερίδες, δεν ιδρύονται μουσεία.

Ερχόμαστε, όμως και στο σήμερα. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που κοινοποιούν προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας, στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, οι Ρομά της περιοχής ζητούν ανοιχτό διάλογο με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να «σπάσει» το σπυρί που υπάρχει εναντίον τους.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο Βασίλη Δημητρίου, έχει ως εξής: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα από τρεις δεκαετίες, με τη βοήθεια τριών συμπολιτών μας (Γεωργία Φάσσου, Χαρά Κιουρή, Γιάννη Μπιτσάνη) καταφέραμε και ιδρύσαμε το Σύλλογό μας “Σύλλογος Ελλήνων Αθιγγάνων Φυλή Χαλκιδέων Συνοικισμός Αγίας Τριάδος”. Σας καλούμε, λοιπόν, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 2.00 μ.μ. στον καταυλισμό μας σε μια ανοιχτή συζήτηση παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Το πρόβλημα των τσιγγάνων δεν ανήκει μόνο στη διεθνή χάρτα των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, αλλά πλέον ανήκει και στα δικά μας χέρια.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι Η ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ του υπουργείου Εργασίας παρέχει όλα τα εργαλεία στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την επίλυση των προβλημάτων μας σε όλους τους τομείς και ειδικότερα όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης (στέγαση, κατάλληλες υποδομές) και στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, που θα οδηγεί στην απασχόληση.

Από πλευρά μας δεσμευόμαστε για την ενεργή συμμετοχή μας στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην κοινότητα των Ρομά, αλλά και τη διάθεσή μας να συμβάλουμε όλοι για το καλό της πόλης μας.

Εν όψει, λοιπόν, των αυτοδιοικητικών εκλογών θέλουμε τη δική σας θέση και δέσμευση για τα προβλήματά μας. Το κάλεσμά μας δεν αφορά μόνο στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδος, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, όπου υπάρχουν και λοιπές φυλές Ρομά».

 

tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button