Δήμος Δυτικής Μάνης

Καλαμάτα: Κέντρο Στήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Η δημιουργία ενός Κέντρου Στήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, στην πόλη της Καλαμάτας, με συντονιστή το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας, του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και άλλων φορέων, τέθηκε ως πρόταση κατά τις εργασίες του 1ου Συμποσίου του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με θέμα «Καινοτομία στο Ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον», που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Καλαμάτα.

Τις εργασίες του Συμποσίου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις στοχεύσεις και στον σχεδιασμό του Δήμου, παρουσιάζοντας μέρος της πρότασης της Καλαμάτας ως προς τη διεκδίκηση συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Δημάρχου στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο και του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί.

Τέλος ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε θετικά στη δημιουργία ενός Κέντρου Στήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα έχει την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button