Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Κατεδαφίζεται το μισό κτιριακό συγκρότημα της ΣΥΚΙΚΗΣ – Θα γίνει πάρκινγκ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεδάφιση του μισού κτιριακού συγκροτήματος (του νότιου) της ΣΥΚΙΚΗΣ, στην οδό Κρήτης, προκειμένου να κατασκευαστεί υπόγειο και επίγειο πάρκινγκ και μελλοντικά νέο κτίριο τριών ορόφων. Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, με δηλώσεις του στην Kalamata Journal σημείωσε ότι το έργο γίνεται από την εταιρία στην οποία η συνεταιριστική οργάνωση έχει νοικιάσει όλο το κτιριακό συγκρότημα, η οποία λειτουργεί το σούπερ μάρκετ στις κτιριακές εγκαταστάσεις που θα διατηρηθούν…

Ο κ. Παπαγεωργίου μας είπε ότι το υπόγειο και το επίγειο πάρκινγκ θα είναι έτοιμα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας, σε περίπου τρεις μήνες. Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει, είπε ο κ. Παπαγεωργίου, η ΣΥΚΙΚΗ θα μπορεί να ανεγείρει επάνω από το επίγειο πάρκινγκ, αφού παρέλθει μια πενταετία, τριώροφο κτίριο, το οποίο, σημείωσε ο πρόεδρος, μπορεί να είναι εμπορικό κέντρο, χώροι γραφείων, ξενοδοχείο κ.ά. Μάλιστα είπε ότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις στη διοίκηση της ΣΥΚΙΚΗΣ για αυτό το μελλοντικό κτίριο, πρόσθεσε όμως ότι η απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί τώρα και να δεσμεύσει ενδεχόμενη επόμενη διοίκηση της ΣΥΚΙΚΗΣ.

Το έργο που εκτελείται, συνέχισε ο κ. Παπαγεωργίου, είναι υπό την παρακολούθηση της ΣΥΚΙΚΗΣ, ως ιδιοκτήτριας του ακινήτου, η οποία κάνουν ελέγχους με δικούς της μηχανικούς.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι τα κτίρια που κατεδαφίζονται ήταν μισθωμένα στην εταιρία του σούπερ μάρκετ, η οποία από την πλευρά της δεν τα είχε εκμισθώσει, ενώ, επιπλέον, δεν βρίσκονταν σε καλή κατάσταση από τη φθορά του χρόνου.

Ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργο που θα αυξήσει την αξία του ακινήτου της συνεταιριστικής οργάνωσης και κατά συνέπεια υπηρετεί τα συμφέροντα των συκοπαραγωγών, μελών της ΣΥΚΙΚΗΣ.

Στ.Μ.  kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button