Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Καλαμάτα ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.200 χορωδών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Μία πραγματική γιορτή που διαφήμισε για μία ακόμα φορά την Καλαμάτα σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της πόλης και αναδεικνύοντας την πολύμορφη πολιτιστική της αναφορά. Ένα διεθνές γεγονός που φέρει και την σφραγίδα του Δήμου Καλαμάτας, με το ραντεβού να ανανεώνεται σε δύο χρόνια για τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών 2021.

Η μεγάλη παρέλαση του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2019, με τη συμμετοχή έξι Φιλαρμονικών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Καλαμάτα. Η παρέλαση ξεκίνησε από από το προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής και κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

Εν τω μεταξύ, Χορωδιακή μουσική από θεσπέσιες φωνές, παντού στην πόλη, ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Καλαμάτας κατά την πρώτη ημέρα του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, που από κοινού διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur. Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκαν από το βράδυ και με αντίστροφη χρονική σειρά:

  • Η συναυλία gala, στην οποία συμμετείχαν οι χορωδίες του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, Männerchor Horbach από τη Γερμανία, Palanga Chamber Choir από τη Λιθουανία, Toraya Choir Jakarta από την Ινδονησία και Female Vocal Ensemble FRESCO από τη Ρωσία
  • Προηγήθηκε και εξελίχθηκε παράλληλα με το gala το πρώτο τμήμα του Διαγωνισμού Θρησκευτικής Μουσικής, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου μετείχαν οι εξής χορωδίες Kulturno Umetniško Društvo Duri Col, Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Vox Animae από την Ελβετία, VIVA από τη Νορβηγία, Gideonsbergs Vokalensemble από τη Σουηδία και Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο από την Ελλάδα
  • Οι συναυλίες φιλίας, λόγω αναμενόμενης βροχής που όντως έπεσε, πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος».
  • Αφού προηγήθηκαν το πρωί οι πρόβες, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός στην κατηγορία «Παράδοση», με τη συμμετοχή των ακολούθων χορωδιών: Palanga Chamber Choir από τη Λιθουανία, Toraya Choir Jakarta από την Ινδονησία, Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας από την Ελλάδα, Mitchell House Choir από τη Νότια Αφρική, Shiran Choir από το Ισραήλ, Adhisvara Choir από την Ινδονησία, Πεντάτονο από την Ελλάδα, Suurupi Female Choir «Meretule» από την Εσθονία, Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Η Ταϋγέτη» και Χορωδία του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, αμφότερες από την Ελλάδα
  • Το πρωί και ώρα 11:00, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας έγινε η πρώτη συναυλία φιλίας, στην οποία μετέσχον οι χορωδίες: Sonorae από την Ελλάδα, Treenighedskirkens Drengekor από τη Δανία, Mitchell House Choir από τη Νότια Αφρική και Mešani Pevski Zbor Primorje από τη Σλοβενία.
  • Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίστηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ενώ συναυλίες φιλίας πραγματοποιήθηκαν  στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου καθώς και στην πλατεία Αγίων Αποστόλων  από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
  • Το διαγωνιστικό κομμάτι κορυφώθηκε  το Σάββατο , με το διαγωνισμό μεταξύ των καλυτέρων χορωδιών για Μεγάλο Βραβείο. Η τελετή λήξης και βραβεύσεων  έγινε στην «Τέντα», το βράδυ του Σαββάτου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button