Τοπικά Νέα

Καλαμάτα: Μόνο ένας γιατρός στο Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου ενώ χρειάζεται τουλάχιστον δύο

Mε έναν γιατρό λειτουργεί πλέον το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου  της Καλαμάτας μετά την παραίτηση του διορισμένου σε αυτή τη θέση –πριν λίγους μήνες- δεύτερου γιατρού, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Το κρίσιμο για τη λειτουργία της κλινικής εργαστήριο, στελεχώνεται υποτυπωδώς, σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τη βοήθεια επεμβατικών καρδιολόγων από την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου ανάλογα με τα περιστατικά, το Αιμοδυναμικό λειτουργεί μία με τρεις φορές την εβδομάδα ενώ τα έκτακτα ή σοβαρότερα περιστατικά διακομίζονται στην Αθήνα ή στο Παναρκαδικό.

Την ίδια στιγμή, με μόλις ένα ασθενοφόρο και με απολύτως ελλιπές προσωπικό καλούνται 40 περιοχές σε όλη τη χώρα να ανταπεξέλθουν στα έκτακτα περιστατικά όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά ολόκληρο τον χρόνο. Μεταξύ αυτών τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα βρίσκεται σύμφωνα με την Κέντρο και η Πύλος.

Το ζήτημα πάντως, με τις ελλείψεις στα ασθενοφόρα αφορά και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας και επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Η ΝΔ που μίλαγε για ασφάλεια των πολιτών διέλυσε το ΕΣΥ και μόνο ασφαλείς δεν μπορούμε να νιώθουμε

    1. Το διέλυσε για να το ξαναφτιάξει, σε ομιλία του προχθές στην Καβάλα διαβεβαίωσε ότι η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα είναι προσωπικό του στοίχημα, αν και από τα λεγόμενά του σήμερα στο αντικαρκινικό του “Αγίου Σάββα” ισχυρίστηκε ότι το ΕΣΥ πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα αξιοζήλευτα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο χαχχαααα τώρα εσύ τον πιστεύεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button