Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Ξεκινούν τα εργαστήρια στο Κέντρο Νέων

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας – με συναίσθηση της παρούσας κατάστασης και της ανάγκης του κόσμου για επικοινωνία και μοίρασμα δεξιοτήτων – αποφάσισε, μετά από συνέλευση των εθελοντών του, να ανοίξει και φέτος τις πόρτες του και να υποδεχτεί τα μέλη του με μια σειρά νέων και παλιών εργαστηρίων.

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 11/09 στην ιστοσελίδα του ΚΝΚ (https://kentroneonkalamatas.gr) ή την σελίδα στο Fb Kentro Neon Kalamatas, όπου υπάρχει η Φόρμα Εγγραφής και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις.

Τα μαθήματα ξεκινούν από Δευτέρα, 14/09/2019 ( με εξαίρεση τη Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας 07/10/20 και του Decoupage 01/10/20).

Η ομάδα των εθελοντών του είναι πανέτοιμη να λύσει κάθε απορία και να κατατοπίσει όσους ενδιαφέρονται για μία ακόμη χρονιά, σε μία προσπάθεια να έρθει η κοινότητα πιο κοντά, να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις και φυσικά να αντιληφθεί και να αναγνωρίσει το μεγαλείο του εθελοντισμού σε μία από τις πιο αγνές του μορφές, χωρίς στόχο το κέρδος, παρά μόνο τη μαθησιακή, πολιτιστική και διαπολιτισμική ανταλλαγή.

Μερικά από τα εργαστήριά για την προσεχή χρονιά:
– Kundalini Yoga
– Tai chi
– Kick Boxing
– Αυτοάμυνα γυναικών
– Salsa
– Γερμανικά (μέσου επιπέδου )
– Ιταλικά (αρχαρίων / μέσου επιπέδου)
– Ελληνικά για ξένους (αρχαρίων)
– Νοηματική Γλώσσα (αρχαρίων/προχωρημένων)
– Συζήτηση στα Αγγλικά
– Πολωνικά
– Τσεχικά
– Ισπανικά (προχωρημένων )
– Λέσχη Αστυνομικής Λογοτεχνίας
– Δημιουργική γραφή
– Decoupage
– Ζωγραφική
– Αγιογραφία
– Κλασική κιθάρα
– Κιθάρα για παιδιά
– Ιστορία τέχνης (4-20 Αιώνα / 20 Αιώνα )
– Αστροφυσική και Αστρονομία

Χρήσιμες Πληροφορίες:
Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για την κατοχύρωση της θέσης είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στην 1η συνάντηση του εργαστηρίου, όπως αυτή αναφέρεται στο πρόγραμμα. Δυστυχώς ο παρόν χώρος του ΚΝΚ είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των μελών.
Όπως κάθε χρόνο, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν με σειρά προτίμησης έως 4 εργαστήρια, ωστόσο θα παρακολουθήσουν τελικά έως 2. Πάντα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας με βάση την ημέρα και ώρας εγγραφής ως προς τη συμμετοχή στα εργαστήρια, προσπαθώντας να είναι οι πόρτες ανοιχτές για όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα από 2 εργαστήρια, αν και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από εθελοντές και προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15€ για τα εργαστήρια μιας ώρας και 20€ για τα δίωρα εργαστήρια [10€ για ανέργους] ανά εργαστήριο για όλο το τετράμηνο και το ποσό καταβάλλεται μόνο όταν κάποιος επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο κάθε εργαστήριο. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτιρίου (ενοίκιο, λογαριασμοί, πρώτες ύλες).

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19.

Τα μαθήματα που περιλαμβάνουν φυσική άσκηση (Salsa, Yoga, Tai Chi, Kick-boxing, Αυτοάμυνα Γυναικών) θα γίνονται σε ΑΝΟΙΧΤΌ ΧΩΡΟ (κήπο) που μας παραχωρεί ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης KANE (Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων), Σαλαμίνας 8 (πίσω από τα Jumbo). Όταν ο καιρός κρυώσει, τα μαθήματα γίνονται σε παρακείμενη αίθουσα 80 τ.μ.
Τα υπόλοιπα μαθήματα θα γίνονται στο κτήριο του ΚΝΚ, στην Πλατεία Όθωνος, με περιορισμένο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα και ανώτατο όριο 15 συμμετεχόντων στην μεγάλη αίθουσα του κάτω ορόφου και 8 συμμετεχόντων στην μεγάλη αίθουσα του δευτέρου ορόφου.
Τα μαθήματα θα αρχίζουν με 5 λεπτά καθυστέρηση ώστε να αερίζονται οι χώροι.
Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σύμφωνα με τον νόμο Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ σε όλους τους κλειστούς χώρους του ΚΝΚ. Όποιο μέλος δεν τηρεί τον νόμο, θα καλείται να αποχωρήσει άμεσα από τον χώρο.
Στον χώρο θα υπάρχουν αντισηπτικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη.
Ένας αριθμός μαθημάτων θα γίνουν διαδικτυακά.

Κέντρο Νέων Καλαμάτας
Διεύθυνση: Πλατεία Όθωνος 10
e-mail.:kentroneonkalamatas@gmail.com
http: https://kentroneonkalamatas.gr/

Τι είναι το Κέντρο Νέων Καλαμάτας;
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας (ΚΝΚ) είναι μια εθελοντική δομή, ένας ανοικτός κοινωνικός χώρος, που στοχεύει να προσφέρει τα τελευταία 12 χρόνια ευκαιρίες μάθησης αλλά και πολιτισμικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης, χωρίς τη διαμεσολάβηση της οικονομικής συναλλαγής. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται από τα ίδια τα μέλη του και τους εθελοντές του. Για αυτό το λόγο, κάθε χρονιά είναι και διαφορετικό, πιο ζωντανό, πιο οργανωμένο και με περισσότερα εργαστήρια και δραστηριότητες.

Το ΚΝΚ είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει λάβει απολύτως καμία χρηματοδότηση από τοπικούς, εθνικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς. Προς το παρόν, και μέχρι να μπορέσει να γίνει μια ανεξάρτητη οικονομικά δομή, το στηρίζουν τα μέλη του, ο οργανισμός Κ.Α.ΝΕ., φίλοι του ΚΝΚ και μικρές αυτοχρηματοδοτούμενες δραστηριότητες. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ., ωστόσο πλέον είναι μια αυτοδιοικούμενη εθελοντική δομή. Η διαχείριση του γίνεται από την συνέλευση των εθελοντών του, οι οποίοι αποφασίζουν για την εξέλιξη του. Ως μια ανοικτή δομή, υποδέχεται με χαρά νέα μέλη στην ομάδα διαχείρισης, όπου ο καθένας που θέλει να προσφέρει εθελοντικά μπορεί να ενταχθεί και να γίνει μέρος της πιο πρωτότυπης δομής νεολαίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας δεν έχει έσοδα από καμία πηγή, πέραν των δωρεών και των δραστηριοτήτων ενίσχυσης (πάρτι, µπαζάρ κ.α.). Τα μοναδικά έξοδα του ΚΝΚ είναι το ενοίκιο του χώρου που στεγάζεται, οι επιδιορθώσεις και οι βελτιώσεις του χώρου και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ-θέρμανσης. Για να µμπορέσει να επιβιώσει, έχει ανάγκη την βοήθεια όλων. Για αυτό, τα μέλη που παρακολουθούν κάποιο εργαστήριο πληρώνουν μια συνδρομή -15 ευρώ/ανά εργαστήριο (10 ευρώ για τους ανέργους)- για ολόκληρο το 4μηνο, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πάγιων εξόδων του κτιρίου του ΚΝΚ (ενοίκιο, λογαριασμοί). Το ποσό αυτό πληρώνεται εφόσον ξεκινήσει κάποιος να παρακολουθεί το εργαστήριο –μέχρι το 3ο μάθημα του κάθε εργαστηρίου- και όχι κατά τη διάρκεια των εγγραφών. Για όλες τις δωρεές το ΚΝΚ εκδίδει υποχρεωτικά απόδειξη.

Το ΚΝΚ εκτός από την εκπαίδευση του μεγάλου αυτού αριθμού ατόμων είναι και μια ζωντανή διαφήμιση της πόλης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για δομές νεολαίας και έχει αποσπάσει τα εύσημα φορέων και ατόμων για τον τρόπο που λειτουργεί καθώς και για αυτά που προσφέρει.

Ένας παράλληλος στόχος του ΚΝΚ είναι η αναγνώριση του τομέα της νεολαίας στην Ελλάδα, με σκοπό να προσφέρει οργανωμένες ευκαιρίες ενεργούς απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο, στους νέους πολίτες της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button