Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για τα αλιευτικά πλοία «SUN1» και «SUN2»

Κλιμάκιο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στο λιμάνι της Καλαμάτας, σήμερα Τετάρτη 6 Ιούνη, στα πληρώματα των αλιευτικών πλοίων «SUN1» και «SUN2», με σημαίες Κίνας που ανήκουν στην εταιρίας «SEVEN SEAS».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: «Οι 17 εργαζόμενοι που είναι από την Αιγύπτου, το Σουδάν και την Μαυριτανία, καταγγέλλουν ότι τα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας από τον Γενάρη, με σοβαρές παρατηρήσεις από την επιθεώρηση των λιμενικών αχών. Αυτές τις καταγγελίες τις έχουν καταθέσει και τις προηγούμενες ημέρες στα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Κατά την επίσκεψη του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι επανέλαβαν ότι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες από την εταιρία που ανήκουν τα πλοία, με πρόβλημα στην τροφοδοσία τους, μιας και αυτή που παρέχει η εταιρία δεν αρκεί. Επίσης στα πλοία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγιεινής καθώς δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις για να πλυθούν οι εργαζόμενοι, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται μόνο από τις 5μμ έως στις 1 πμ.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
  • Τον επαναπατρισμό τους στις χώρες τους και τις οικογένειές τους.

Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας, τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου να παρέμβουν άμεσα για τις επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες των αλιευτικών πλοίων «SUN1» και «SUN2″ ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button