Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ξ. Αραπογιάννη «ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ Το Ασκληπιείο»

Το  βιβλίο της Ξένης Αραπογιάννη «ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ Το Ασκληπιείο»  παρουσιάστηκε  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Rex.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

Πέτρος Θέμελης, καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής Προγράμματος Αρχαίας Μεσσήνης
Δημήτρης Παπανικολόπουλος, δικηγόρος
Τη συζήτηση συντόνιζε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς.
Παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, η πρόεδρος του Ιδρύματος «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια» Βίκυ Καρέλια, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, ο Δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Φάββας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Κοσμόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Σύνοψη του βιβλίου
ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ – Το Ασκληπιείο
Κάτω από έναν ελαιώνα που απαλλοτριώθηκε με τις ευλογίες του ιδιοκτήτη του, κρυβόταν το Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας, ένα εκπληκτικό μνημείο της ΝΔ Πελοποννήσου με πολλούς κρυμμένους θησαυρούς. Η Ξένη Αραπογιάννη, που πραγματοποίησε τις εξαιρετικές αυτές ανασκαφές, αφηγείται την ιστορία της απαλλοτρίωσης και της ανακάλυψης, επίσης περιγράφει τον χώρο, το μνημείο και τα ευρήματα σε ένα κείμενο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κατανοητό για τους μη ειδικούς, όσο και χρήσιμο στους αρχαιολόγου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button