Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Συνεργασία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με το Φεστιβάλ Zinebi

ία σπουδαία συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Zinebi του Μπιλμπάο της Ισπανίας, που μετρά 62 έτη ζωής, εγκαινιάζει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με στόχο να φέρει το βάσκικο σινεμά πιο κοντά στο Ελληνικό κοινό.

Στο πλαίσιο αυτής της τριετούς συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη, στη φετινή έβδομη διοργάνωση του δικού μας Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την προώθηση και προβολή ντοκιμαντέρ που αφορούν στις δύο χώρες, ενώ θα δοθούν επίσης κίνητρα για συμπαραγωγές μεταξύ σκηνοθετών.

Έτσι λοιπόν, στο πρώτο μέρος του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 5 έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2021, έχουν επιλεγεί να προβληθούν τρία ντοκιμαντέρ τριών ταλαντούχων σκηνοθέτιδων από τη χώρα των Βάσκων: της Berhta Gaztelumendi (Ez, Eskerrik Asko. Gladys Window), της Iratxe Fresneda (Cold Lands) και της Maider Oleaga (Stepping into the boundary)*.

Στο δεύτερο μέρος του 7ου ΔΦΝΠ, που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία σε αίθουσες προβολών, από τις 7-16 Μαΐου 2021, έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δράσεις:
α) Αφιέρωμα στον Βασκικό Κινηματογράφο, με την παρουσία των συντελεστών των ταινιών.
β) Κάλεσμα σε Βάσκους και Έλληνες σκηνοθέτες/παραγωγούς, με σκοπό την αναζήτηση ευκαιριών συμπαραγωγής μεταξύ των δύο χωρών για την δημιουργία ενός 90λέπτου σπονδυλωτού ντοκιμαντέρ πάνω στην θεματική του φετινού αφιερώματος, «Διεκδικώντας την Ελευθερία».

Στο πλαίσιο αυτό, η οργανωτική επιτροπή του ΔΦΝΠ, έχει απευθύνει πρόσκληση σε Έλληνες σκηνοθέτες /παραγωγούς να υποβάλουν πρόταση παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (15′) με θέμα « Διεκδικώντας την Ελευθερία». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τον φάκελο της πρότασής τους στα ελληνικά και τα αγγλικά μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 στο info@peloponnisosdocfestival.com.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.peloponnisosdocfestival.com
https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button