Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Φυλάκιση 8 μηνών για θανάτωση σκύλου με όπλο

xrapa


Γλίτωσε την υψηλή χρηματική ποινή, καθώς του αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά

Με την καταδίκη ενός 71χρονου για θανάτωση σκύλου με όπλο σημαδεύτηκε η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων στην Καλαμάτα. Η υπόθεση εκδικάσθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και ο 71χρονος κρίθηκε ένοχος ότι το Φεβρουάριο του 2014 βασάνισε, κακοποίησε, μεταχειρίσθηκε με κακό και βάναυσο τρόπο ζώο. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (καθώς έκανε και δωρεά στο Φιλοζωικό Σύλλογο) κι έτσι γλίτωσε την υψηλή χρηματική ποινή των 15.000 ευρώ. Του επέβαλε, όμως, ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή.

Λαμπραντόρ 2 ετών
Το περιστατικό συνέβη στο αγρόκτημα του κατηγορουμένου στη Σπερχογεία. Απόγευμα του Φεβρουαρίου του 2014 ένας 39χρονος παρουσιάσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας και κατήγγειλε ότι την προηγούμενη ημέρα αναίτια ο γείτονάς του στο αγρόκτημα πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο του, ράτσας λαμπραντόρ, ηλικίας 2 ετών.
Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς, αναζήτησε το σκύλο του στο κτήμα όπου τον είχε, όμως δεν τον βρήκε και αργά το βράδυ έφυγε. Την άλλη μέρα νωρίς το πρωί πήγε πάλι στο κτήμα και άρχισε να ψάχνει την ευρύτερη περιοχή για να τον βρει. Τότε ρώτησε κάποιους ανθρώπους από το κέντρο απεξάρτησης που βρίσκεται εκεί κοντά και τον ενημέρωσαν ότι ο γείτονάς του είχε πυροβολήσει και σκοτώσει το σκύλο. Επικοινώνησε μαζί του και ο 70χρονος παραδέχθηκε πως πυροβόλησε το ζώο, δικαιολογώντας την πράξη του, ότι σκυλιά τού είχαν σκοτώσει πρόβατα που έχει στην ιδιοκτησία του. Μάλιστα, ο 39χρονος ζήτησε να του υποδείξει πού είναι το νεκρό ζώο, αλλά του είπε ότι το έβαλε σε μια σακούλα και το πέταξε σε ρέμα που δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν.

Το παραδέχθηκε
Ο 71χρονος στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι στο κτήμα του έχει πρόβατα. Λίγες ημέρες πριν από το συμβάν μπήκε στο κτήμα ένας σκύλος μαύρου χρώματος, αλλά ο ίδιος δε γνώριζε σε ποιον ανήκει και το έδιωξε. Δύο ημέρες μετά είδε το ίδιο σκυλί να έχει μπει πάλι στο κτήμα και να κυνηγάει τα πρόβατά του. Μάλιστα, κάποια στιγμή άρχισε να πιάνει ορισμένα από τα πρόβατα και να τα ρίχνει στο έδαφος. Ο 71χρονος εξήγησε ότι κάποια από τα ζώα του κυοφορούσαν και φοβήθηκε ότι έτσι όπως τα κυνηγούσε ο σκύλος θα πάθει ζημιά στο κοπάδι του, άρχισε να φωνάζει δυνατά για τον φοβίσει, αλλά αυτός συνέχισε να κυνηγάει τα ζώα. Τότε, όπως είπε, θεωρώντας ότι πρόκειται για αδέσποτο σκύλο, πήρε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε. Πρόσθεσε δε ότι το ίδιο σκυλί σε προγενέστερο χρόνο είχε σκοτώσει τρία αρνιά του και παλαιότερα άλλα τέσσερα. Ζήτησε συγγνώμη, όμως είπε ότι φοβήθηκε για τα τη ζωή των δικών του ζώων.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button