Δήμος Καλαμάτας

Καλαμάτα: Ψήφισμα για την κατάργηση του «Φιλόδημος»

Ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του προγράμματος “Φιλόδημος”, το οποίο χρηματοδοτεί έργα των Δήμων χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι οικονομικά, κατέθεσε για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” Μανώλης Μάκαρης, ένα ψήφισμα το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος.

Να θυμίσουμε πως σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αναγνώρισε την αξία και την ευελιξία του συγκεκριμενου χρηματοδοτικού προγράμματος και εμφανίστηκε καθησυχαστικός διευκρινίζοντας πως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα όσα έργα έχουν πάρει έγκριση δημοπράτησης ενώ άλλα έργα που είναι πιο πίσω, όπως το αντιπλημμυρικό της Φαρών και της Ακρίτα, το Ειδικό Σχολείο, η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης κ.ά θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση είτε απευθείας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είτε από το ΕΣΠΑ.

Την ανησυχία του για το μέλλον απαραίτητων έργων του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, εξέφρασε μιλώντας στο σταθμό μας ο κ.Μάκαρης, τονίζοντας πως το “Φιλόδημος” ήταν ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψη ζωτικών αναγκών των Δήμων και μάλιστα “απελευθερωμένο από κυβερνητικές χειραγωγήσεις”. Με την κατάργηση του προγράμματος, όπως είπε ο κ.Μάκαρης, κινδυνεύουν να ματαιωθούν σημαντικά έργα και ζήτησε να δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η δέσμευση ότι θα υλοποιηθούν άμεσα όσα έργα έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα και να εξασφαλιστούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οι πόροι που έχουν ανάγκη οι Δήμοι για τα έργα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button