Τοπικά Νέα

Καλαματιανή δίπλα στον Γιούνκερ!

kalamata


Η «γαλανόλευκη παροικία» που δουλεύει αθόρυβα στο Γραφείο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίπλα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει στις τάξεις της και μία Καλαματιανή, την κόρη του γνωστού εμπόρου Λάμπη Σαραντόπουλου, Μαρία Σαραντοπούλου.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα «Παραπολιτικά» η μικρότερη της ομάδας είναι η 28χρονη Μαρία Σαραντοπούλου, η οποία συγκριτικά με τους υπόλοιπους μετράει τα λιγότερα χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς όμως να υπολείπεται σε εμπειρία και σπουδές.

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και με σπουδές στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο φημισμένο London School of Economics, πάνω στη Δημόσια Διοίκηση, πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες εργάστηκε για πέντε χρόνια ως δημοσιογράφος στην «Καθημερινή», έχοντας μάλιστα ξεκινήσει εκεί για πρακτική και στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Γραφείο Τύπου του ΟΚΑΝΑ για μόλις 13 μήνες.

Από το 2016 εργάζεται στο γραφείο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, έχοντας αναλάβει σημαντικά καθήκοντα στους τομείς Ανταγωνισμού, Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνου Δυναμικού αλλά και του τομέα Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ.

Παρ’ όλο που μένει στις Βρυξέλλες διατηρεί τους δεσμούς της με την Ελλάδα και τις φιλίες της στη χώρα μας, την οποία επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία.

Η Μαρία Σαραντοπούλου από την Καλαμάτα στις Βρυξέλλες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button