Lifestyle

Καλλυντικά από χρυσάφι: Οι 10 «πλουσιότερες» μάρκες στον κόσμο – Αυτοί είναι οι κολοσσοί της ομορφιάς

Η εμφάνιση είναι το παν, λένε… Σε έναν κόσμο ομορφιάς και λάμψης, τα καλλυντικά θεωρούνται ο καλύτερος φίλος των γυναικών.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες μάρκες καλλυντικών στον κόσμο και ποιοι διάσημοι συνεργάζονται μαζί τους;

Δείτε παρακάτω τις 10 πιο ακριβές μάρκες καλλυντικών στον κόσμο σύμφωνα με τα ετήσια έσοδά τους.

10. Oriflame (1,4 δισ. δολάρια)

Ιδρυθείσα στη Σουηδία το 1967 από δύο αδέρφια, τους Jonas Af Jochnick και Robert Af Jochnick, η Oriflame είναι μια πολυεθνική μάρκα καλλυντικών. Η Oriflame είναι διάσημη για τα φυσικά προϊόντα υγείας και ομορφιάς της, από περιποίηση δέρματος έως μακιγιάζ. Τα τρέχοντα ετήσια έσοδά τους είναι 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και διασημότητες που συνεργάζονται με την εταιρεία είναι οι Jonas Wramel, Demi Moore κ.α

9. MAC Cosmetics (2,5 δισ. δολάρια)

Η M. A. C. είναι μια αμερικανική μάρκα καλλυντικών που ιδρύθηκε από τους Frank Angelo και Frank Toskan το 1984, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και πιο περιζήτητες μάρκες καλλυντικών από μεγάλους και νέους. Η μάρκα καλλυντικών μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερα από 7000 καλλυντικά προϊόντα. Διασημότητες που έχουν συνεργαστεί μαζί της είναι η Kim Kardashian, η Taylor Swift, η Nicki Minaj κ.λπ. Τα ετήσια έσοδα της εταιρείας ανέρχονται 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

8. Mary Kay (2,8 δισ. δολάρια)

Αυτή η λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς τη μάρκα καλλυντικών Mary Kay. Η Mary Kay υφίσταται από το 1963. Η μάρκα είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και αξιόπιστη για τα εκπληκτικά προϊόντα ομορφιάς της. Τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια και οι διασημότητες που έχουν διαφημίσει τα προϊόντα της είναι η Mary Kay, Alicia Keys, Hayden Panetierre κ.α.

7. Coty Inc. (5,3 δισ. δολάρια)

Η Coty Inc. είναι μια γαλλοαμερικανική μάρκα καλλυντικών με πολλές πολυτελείς θυγατρικές. Εστιάζουν σε όλους τους τομείς ομορφιάς, όπως περιποίηση νυχιών, περιποίηση δέρματος, μακιγιάζ κ.λπ. Η μάρκα καλλυντικών Coty Inc έχει έσοδα περίπου 5,3 δισ. δολάρια ετησίως και οι διασημότητες με τις οποίες συνεργάζονται είναι οι Kylie Jenner, Christina Aguilera, Hailey Baldwin κ.α.

6. Christian Dior S.A. (6,6 δισ. δολάρια)

Η Christian Dior S.A., επίσης γνωστή ως Dior είναι μια γαλλική μάρκα μόδας που ανήκει στον όμιλο πολυτελείας LVMH. Μία από τις μεγαλύτερες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο. Η μάρκα Dior φημίζεται για πολλά πράγματα, όπως και το εμβληματικό κραγιόν Rouge Dior. Είναι επίσης διάσημη για το foundation, τη μάσκαρα, τα αρώματα και το lip gloss με ετήσια έσοδα περίπου 6,6 δισ. δολάρια. Οι διασημότητες που έχουν συνεργαστεί με τα καλλυντικά Dior είναι η Meghan Markle που φόρεσε το foundation του Dior για τον βασιλικό της γάμο, η Bella Hadid κ.λπ.

5. Shiseido (9,4 δισ. δολάρια)

Αυτή μπορεί επίσης να είναι η παλαιότερη μάρκα καλλυντικών που υπάρχει, αφού ιδρύθηκε το 1872 στο Τόκιο της Ιαπωνίας από τον Arinobu Fukuhara. Η μάρκα καλλυντικών Shiseido είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στην Ιαπωνία και η 5η μεγαλύτερη στον κόσμο, καταγράφοντας ετήσια έσοδα 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συνεργάζεται με διασημότητες όπως η Gabrielle Union, η Zendaya, η Ashley Olsen κ.α.

4. Chanel (13,7 δισ. δολάρια)

Η Chanel αποπνέει πολυτέλεια λόγω της ποιότητας των προϊόντων της και των ακριβών τιμών της. Ιδρύθηκε το 1910 και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μάρκες καλλυντικών με προϊόντα που αφορούν σε μακιγιάζ, νύχια, αρώματα κ.λπ. Τα τρέχοντα έσοδα της μάρκας καλλυντικών Chanel είναι 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια και διασημότητες που συνεργάζονται μαζί τους είναι οι Kristen Stewart, Margot Robbie, Alice Dellal.

3 .Estée Lauder (16.2 δισ. δολάρια)

Έχοντας πάρει το όνομά της από τον ιδρυτή και τη μούσα της Estée Lauder, η Estée Lauder είναι μια αμερικανική μάρκα καλλυντικών πολλαπλών επιχειρήσεων που ιδρύθηκε το 1946. Αυτό που ξεκίνησε ως εταιρεία καλλυντικών τεσσάρων προϊόντων αναγνωρίζεται πλέον ως μία από τις πιο ακριβές μάρκες καλλυντικών στον κόσμο. Η Estée Lauder διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως μακιγιάζ, περιποίηση μαλλιών και περιποίηση δέρματος. Η εταιρεία καταγράφει ετήσια έσοδα 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει συνδεθεί με διασημότητες όπως η Amanda Seyfried, η Tracee Ellis Ross, ο Justin Bieber, η Amandla Stenberg κ.α.

2. L’Oreal (38,1 δισ. δολάρια)

Η επωνυμία L’Oreal Cosmetic δεν είναι μόνο μία από τις πιο ακριβές αλλά είναι και μία από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε περίπου 5 ηπείρους με εμβέλεια σε περισσότερες από 130 χώρες. Τα προϊόντα της L’Oreal κυμαίνονται από προϊόντα περιποίησης δέρματος, μακιγιάζ, βαφές μαλλιών, αντηλιακά κ.λπ. Η επωνυμία L’Oreal έχει ετήσια έσοδα 38,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνεργάζεται με διασημότητες όπως: Julia Roberts, Christy Turlington, Aishwarya Rai Bachchan κ.α.

1. Unilever (50 δισ. δολάρια)

Ο όμιλος Unilever ιδρύθηκε το 1929 από τη Margarine Unie και τους Lever Brothers, σχηματίζοντας μια ολλανδο-βρετανική εταιρεία καλλυντικών. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής σαπουνιού και κατέχουν τη μάρκα καλλυντικών Lakme με έσοδα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ίδια η Unilever έχει ετήσια έσοδα 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Διασημότητες που χρησιμοποιούν τα καλλυντικά της Unilever είναι η Kareena Kapoor, η Katrina Kaif, η Halle Berry κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button