Κόσμος

Καμουφλάζ κάνει τους στρατιώτες «αόρατους» στο ανθρώπινο μάτι και τις θερμικές κάμερες

Η εταιρία Polaris Solutions συνεργάστηκε με τον ισραηλινό στρατό και προϊόν αυτής της συνεργασίας είναι μια νέα τεχνολογία καμουφλάζ με την οποία ένας στρατιώτης δεν γίνεται ορατός τόσο από το ανθρώπινο μάτι όσο και από θερμικές κάμερες.

Το hi-tech δίχτυ καμουφλάζ καλύπτει ολόκληρο το σώμα του στρατιώτη και αποτελείται από ένα μείγμα μικροϊνών, μετάλλων και πολυμερών υλικών που συνθέτουν ένα υλικό που δεν επιτρέπει τον εντοπισμό του.

To δίχτυ που ονομάζεται Kit 300 sheet ζυγίζει μόλις 1,1 κιλά και τυλίγεται διευκολύνοντας την μεταφορά του από τους στρατιώτες.

Η Polaris σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει άλλες εκδόσεις του κιτ της προσαρμοσμένες για άλλους τύπους εδάφους, με τον CEO Ασάφ Πιτσιότο να το προϊόν του ως «μοναδικό».

.
.
polarisolutions

Είπε ότι η ιδέα προήλθε από τις εμπειρίες του στον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006, καθώς είδε ότι οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης ήταν πολύ εύκολο να εντοπιστούν με θερμικές κάμερες.

Ανέφερε ότι το Kit 300 «δοκιμαζόταν από πολλές μονάδες» που δεν του επετράπη να κατονομάσει.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Polaris, Γιονάτ Πίνκας, υποστήριξε ότι τα κιτ καμουφλάζ «δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία 50 χρόνια».

Πηγή: Unilad.co.uk

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button