ΑγροτικάΠελοπόννησος

Καμπανάκι για το ελαιόλαδο – Γιατί μας απειλεί η Τουρκία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive Νίκος Μπουνάκης μιλά στο Livetalks για τα λάθη που γίνονται και στοιχίζουν ακριβά…

Περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ έχουν χαθεί από την Κρήτη και τον κλάδο του ελαιόλαδου γενικότερα τα τελευταία χρόνια,  λόγω πτώσης της ποσότητας αλλά και της τιμής.

Όπως είπε στο Livetalks του cretalive.gr ο διευθύνων σύμβουλος της PROACTIVE, Νικος Μπουνάκης, οι λόγοι είναι πολλοί και πρέπει άμεσα να αναζητηθούν λύσεις, προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση γιατί οι ανταγωνιστές “παραμονεύουν”.

Ο κ. Μπουνάκης αναφέρθηκε εκτενώς σε λάθη που – όπως επεσήμανε – γίνονται όχι μόνο στην καλλιέργεια της ελιάς, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο συλλέγεται ο ελαιόκαρπος. Επίσης, πώς μεταφέρεται από τους ελαιώνες  στο ελαιοτριβείο, αλλά και πόσο λανθασμένος είναι ο τρόπος επεξεργασίας του περίφημου κρητικού ελαιολαδου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PROACTIVE:’ Ημασταν τρίτη χώρα σε παραγωγή και τώρα μας περνάει η Τυνησία , ενώ αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα θα μας περάσει και η Τουρκία”!
Παράλληλα αναφέρθηκε και στους λόγους που παρουσιάζονται προβλήματα με την ποιότητα του ελαιολάδου της Κρήτης.

Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Μπουνάκης στο Livetalks:

Νίκος ΜπουνάκηςΟ κ. Νίκος Μπουνάκης

πηγή: cretalive.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button