Ελλάδα

Καρδίτσα: Ανατροπή στην υπόθεση των 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης – Ήταν βιομηχανική!

Διαφορετική τροπή παίρνει το θέμα του εντοπισμού και εκρίζωσης 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλλιθήρου, καθώς ο 44χρονος που είχε συλληφθεί μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karditsapress.gr, ο 44χρονος στον ανακριτή ανέφερε ότι πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ότι ανήκει σε 24χρονο συγγενή του με τον ίδιο να μην έχει σχέση. Ο 24χρονος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Αστυνομία ενώ μέχρι χθες τουλάχιστον δεν υπήρχε καν ένταλμα σύλληψης.

Να θυμίσουμε εδώ ότι στη συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει στελέχη της Αστυνομιας είχαν υποστηρίξει ότι ο 44χρονος «παραδέχτηκε» ότι δική του ήταν η καλλιέργεια και λόγω παλαιότερων υποθέσεών του με τη νομοθεσία δεν μπορούσε να καλλιεργεί ούτε βιομηχανική κάνναβη.

Στα μητρώα καλλιεργητών

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η δε έκταση 3,5στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα ΟΣΔΕ . Από την αστυνομία είχε υποστηριχθεί πως ως εκείνη τη στιγμή (μετά την εκρίζωση) «δεν είχε παρουσιαστει κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο»

Μετά από αυτή την εξέλιξη και την απελευθέρωση του 44χρονου προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τα οποία ίσως πρέπει να πάρει θέση η ίδια η αστυνομία.

Ευκολα διαπιστώνονταν αν η καλλιέργεια ήταν νόμιμη ή όχι.

Συμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιας από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου. Θα δούμε τις επόμενες μέρες και μετά την εμφάνιση του 24 χρονου αν πρόκειται για την “επιτυχία της χρονιάς” ή την…πατάτα της χρονιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button