ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Καρπούζι: Ξεκίνησε η φύτευση για τα πρώιμα στην Τριφυλία

Τα πρώτα θερμοκήπια χαμηλής κάλυψης άρχισαν να ξεφυτρώνουν στην Τριφυλία και οι παραγωγοί τρέχουν να προλάβουν όσο ο καιρός είναι καλός.

Τα πρώτα κτήματα φυτεύτηκαν, σε Αγρίλη, Λιμενάρι, Μαραθοπόλη, Λαγκούβαρδο και στην περιοχή της Τερψιθέας, με υπερπρώιμα υβρίδια καρπουζιών με στόχο την γρήγορη συγκομιδή.

Οι καρπουζοπαραγωγοί θα πρέπει να προσέξουν γιατί η καλλιέργεια του πρώιμου καρπουζιού είναι συνυφασμένη με τις καιρικές συνθήκες, ακόμη και στην περίοδο της συγκομιδής. Ακόμη και η τιμή του προϊόντος είναι συνδεδεμένη με τις καιρικές συνθήκες τις ημέρες της συγκομιδής.

Όπως επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος μιλώντας στο gargalianoionline, «οι συνθήκες που επικρατούν αυτές τις μέρες είναι πολύ καλές. Η ηλιοφάνεια και οι καλές θερμοκρασίες έδωσαν τη δυνατότητα στους παραγώγους να κάνουν τις πρώτες φυτεύσεις. Ήδη, τις δύο τελευταίες μέρες ξεκίνησε η φύτευση πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή μας και οι παραγωγοί βρίσκονται είτε σε στάδιο προετοιμασίας ή μεταφύτευσης των νεαρών φυτών στο χωράφι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να βιαστούμε, είναι ακόμη νωρίς. Οι παραγωγοί κατά την μεταφύτευση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τις πρώτες ημέρες μετρά την μεταφύτευση θα πρέπει να γίνει ένα ριζοπότισμα με σκευάσματα πυκνά σε φώσφορο ώστε να ένα διευκολυνθεί η ριζοβολιά των φυτών και το καλό ξεκίνημα».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καλλιέργεια θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, δηλαδή περίπου 6.000 στρέμματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button