Ελλάδα

Καστελόριζο: Πώς τα ελληνικά υποβρύχια εντόπισαν τα τουρκικά στο Αιγαίο

Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα στο Καστελόριζο, με το Πολεμικό Ναυτικό να είναι σε επιφυλακή, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία δεν δείχνει διάθεση για αποκλιμάκωση της έντασης.

Όπως φαίνεται, άλλωστε, και από τις φωτογραφίες που έδωσε για πρώτη φορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη δημοσιότητα, τα ελληνικά πλοία βρίσκονται σε πλήρη παράταξη, έχοντας δημιουργήσει τείχος προστασίας στα έξι ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο.

Παράλληλα, όμως, με τα όσα συμβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας, σε εξέλιξη βρίσκεται υποβρύχιο «κυνηγητό» κάτω από αυτή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τις 12 ως και τις 20 Οκτωβρίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει εντοπίσει τουλάχιστον τρεις φορές τουρκικά υποβρύχια που κινούνταν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα πλοία του ΠΝ χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ανθυποβρυχιακές τους συσκευές -τα sonar τα radar τους- αλλά τα ελικόπτερα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, συνετέλεσαν στον εντοπισμό των τουρκικών υποβρυχίων, στέλνοντας έτσι το μήνυμά τους στα πληρώματα.

Είχα χαρακτηριστικό πως, όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή, τα πληρώματα των τουρκικών υποβρυχίων έχουν κακή ψυχολογία καθώς δέχονται συνεχόμενους «βομβαρδισμούς» από τα sonar.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button