Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΕκπαίδευση

Κατάσχεση των χρημάτων που προορίζονται για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων της Πύλου

«Δεν κατασχέθηκαν τα χρήματα των Δημοτικών» λέει ο Δήμος

Την κατάσχεση των χρημάτων που προορίζονται για τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων της Πύλου για οφειλές στο ΙΚΑ καταγγέλλει ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την πρωτοφανή αυτή ανάλγητη ενέργεια του εισπρακτικού κρατικού μηχανισμού να στερήσει τα χρήματα από τα σχολεία που προέρχονται από τις μειωμένες επιχορηγήσεις του Δημοσίου για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων και από τα έσοδα των κυλικείων που είναι απολύτως απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών όπως είδη καθαρισμού, θέρμανση, ύδρευση, φωτισμό, γραφική ύλη και υλικοτεχνική υποδομή.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος δεν απέτρεψε τη δέσμευση και κατάσχεση των χρημάτων που ουσιαστικά ανήκουν στις σχολικές μονάδες.
Οφείλουν να καταλάβουν επιτέλους ότι η μειωμένη επιχορήγηση που δίνεται στα σχολεία για την στοιχειώδη κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών ανήκει στους μαθητές και δεν πρέπει κανένας εισπρακτικός μηχανισμός να την αγγίξει για κάλυψη άλλων υποχρεώσεων.

Καλούμε τον Δήμο Πύλου – Νέστορος να καλύψει άμεσα και πλήρως τα χρήματα που στερήθηκαν τα σχολεία από δικές του παραλείψεις και από τις εισπρακτικές μεθόδους του κρατικού μηχανισμού που εντελώς αυθαίρετα προέβη στην κατάσχεση των χρημάτων.
Απαιτούμε τώρα την καταβολή των χρημάτων στις σχολικές μονάδες για να μπορέσουν οι Δ/ντές/ιες – Προϊστάμενοι/ες να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες των σχολείων.
Ο Σύλλογός μας, σε περίπτωση που δεν καλυφθούν άμεσα τα κατασχεθέντα χρήματα των σχολικών μονάδων, θα προβεί σε κινητοποιήσεις.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γ. Γραμματέας
Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης                  Κορομηλάς Περικλής

Η απάντηση του Δήμου

«Το θέμα έχει ρυθμιστεί εδώ και 10 ημέρες και όλα τα χρήματα της Σχολικής επιτροπής είναι διαθέσιμα στα σχολεία», δήλωσε στην ΕΡΑ Καλαμάτας ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πύλου Νέστορος Γεώργιος Μπαχούμας, ο οποίος συμπλήρωσε:  «Είχε συσσωρευτεί ένα χρέος περίπου 30.000 ευρώ για εισφορές εργαζομένων από τις σχολικές μονάδες, όπως αυτές λειτουργούσαν προ «Καλλικράτη». Το χρέος αυτό έχει πλέον ρυθμιστεί και η Επιτροπή λειτουργεί χωρίς πρόβλημα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button