Τοπικά Νέα

Καταγγελία Κατσιβέλα για νερό ιδιωτικής γεώτρησης στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε. Γαργαλιάνων [εικόνες]

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σύμφωνα με την οποία η δημοτική αρχή Τριφυλίας χωρίς αποφάσεις, πιστοποίηση αναλύσεων και ενημέρωση φέρεται να έριξε χύμα στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε. Γαργαλιάνων νερό ιδιωτικής γεώτρησης στη δεξαμενή που υπάρχει στη γεώτρηση της Λεύκης. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δεξαμενή, στη γεώτρηση της Λεύκης, συνδέεται με το υδραγωγείο των Γαργαλιάνων και της Λεύκης.

Αναλυτικά η καταγγελία και οι φωτογραφίες που τη συνοδεύουν:

Τελικά τι νερό πίνουμε;
Ο κ. Δήμαρχος ήταν σίγουρος , .ότι μπορεί να βάψει μια άσπρη κότα , πράσινη και να μας την πουλήσει για παπαγάλο , και το πίστευε!!! , όπως μας διαβεβαίωνε στις εκλογές. Γιατί, όπως επαίρεται μόνο αυτός μπορεί !!! Σε αυτή την λογική, θέλει να μας παραστήσει τον άνθρωπο που επίμονα και μεθοδικά προσπαθεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα, που υπάρχουν στο Δήμο μας. Το φετινό αφήγημα ήταν, ότι δεν είχαμε έλλειψη νερού . Αλήθεια πως έγινε αυτό; μήπως προνόησαν να επιδιορθώσουν , τις όποιες βλάβες του δικτύου ; μήπως ενεργοποίησαν δύο χρόνια τώρα την γεώτρηση της Λεύκης; Μήπως κάτι άλλο, που δεν ξέρω; Όχι, έκαναν κάτι πολύ απλό και εύκολο αλλά και πονηρό ! Στα κρυφά ,να μην μας πάρει χαμπάρι κανείς . Πήραν νερό από την γεώτρηση , που υπάρχει στο λατομείο του Χαλαζωνίτη ( Σιδώνη ) και αφού έκρυψαν τον αγωγό , όσο μπορούσαν , τον συνέδεσαν στο μικρό υδραγωγείο της γεώτρησης της Λεύκης και κανένα πρόβλημα. Και αυτό το κάνουν επί δύο συναπτά χρόνια, όπως μου κατήγγειλαν περίοικοι χωρίς , να ενημερώσουν κανένα, χωρίς να κάνουν καμία ανάλυση του νερού, χωρίς …άχνα ! και με όρους ποιους όρους ; ( Ακολουθεί αποδεικτικό υλικό)
Η γεώτρηση της Λεύκης είναι εγκαταλελειμμένη στη τύχη της , λες και είναι δύσκολο να τοποθετηθεί ένα μεγαλύτερο moter και να τοποθετηθεί λίγα μέτρα πιο κάτω , αλλά ποιος θέλει τις καθαρές δουλειές; Αρκεί να μην πιστωθεί σε μας !!!
Η αλήθεια είναι ότι και εμείς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε τον Αύγουστο του 2017 και για λίγες ημέρες , γεώτρηση εκτός δικτύου . Αλλά αυτό σε μια χρονιά με πρωτοφανή λειψυδρία , όταν ο αγωγός από το Αλικοντούζι , τις ημέρες εκείνου του Αυγούστου έφερνε μηδενικό νερό και εξαντλήσαμε πλήρως κάθε δυνατότητα , άλλης χρήσεως νερού .Αφού βεβαίως είχαμε εξασφαλίσει την καθαρότητα και το υγιεινό του νερού, με εργαστηριακό έλεγχο . Όμως εκείνο το γεγονός της έλλειψης του νερού , επέφερε την αντικατάσταση του Προέδρου του Συνδέσμου «Τέλλος Άγρας» και ανέλαβε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων κ. Ματθιουδάκης Ανδρέας , ο οποίος τα επόμενα δύο 2018 και 2019 , με σκληρή δουλειά κατώρθωσε να μην λείψει σταγόνα νερό από την Δ.Ε. Γαργαλιάνων . Παράλληλα βάλαμε εμπρός το έργο της γεώτρησης της Λεύκης και σχεδόν ολοκληρώσαμε την μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού από το Αλικοντούζι .
Ναι, αυτόν τον αγωγό που νομίζουν ότι μπορούν να τον βάψουν «πράσινο» και να μας το πουλήσουν για «παπαγάλο» . Όπως προσπαθούν να το κάνουν και μες τις «υπολειπόμενες συνδέσεις στο Νέο υδραγωγείο των Φιλιατρών» και με «τα φίλτρα στις πηγές της Πλάτης» που φυσικά και δεν είναι έργα δικά τους .
Και προκαλώ να μου πουν , ποιο έργο σημαντικό γίνεται στο Δήμο και δεν το είχε ξεκινήσει ή θεμελιωθεί από τη δική μας Δημοτική αρχή ;
Ακόμα ηχούν οι παρόλες του κ. Δημάρχου, για τα έτοιμα σχέδια που είχε για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης των πόλεων Γαργαλιάνων , Κυπαρισσίας και Φιλιατρών .
Είναι περισσότερον από βέβαιον ότι το ίδιο έγινε και με την Δ.Ε. Κυπαρισσίας .
Η σημερινή δημοτική αρχή , ακολουθεί την τακτική της πονηριάς , όπως έκανε και με το θέμα των παράνομων νέων χωματερών , αλλά αυτή έχει κοντά ποδάρια .

Υ.Γ. Οφείλω βεβαίως να τους πιστώσω την αδιαφορία για την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός των Εσωτερικών κ. Πέτσας (Δημοσίευμα του «Γαργαλιάνοι on line» , της 19 Σεπτεμβρίου 2021 , «ΥΠΕΣ: O Δήμος Τριφυλίας δεν έχει καταθέσει τα δικαιολογητικά για την εκταμίευση ποσών για αγορά απορριμματοφόρων») αλλά και την παγκόσμια πρωτοτυπία να τραβούν φορτηγά τα απορριμματοφόρα για να φτάσουν στο Αλιμάκι . Ήταν γιατί θα έκαναν καλή συντήρηση του στόλου των οχημάτων του Δήμου . Ελπίζω να μην χρειαστεί στο τέλος να χρησιμοποιήσουν και γαϊδούρια.

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. Το ερώτημα είναι αν το νερό που πίνουμε είναι κατάλληλο.
    Ο αγωγός που φέρνει νερό από το Αλικοντούζι είναι παμπάλαιος και με αμίαντο άρα επικίνδυνος για την υγεία μας και το νερό απο τις γεωτρήσεις μη ελεγμένο ή με νιτρικά , άρα πάλι επικίνδυνο.
    Πως γίνεται να βγαίνει ο δήμαρχος και να επαίρεται ότι αντικατέστησαν τον αγωγό αμιάντου των Φιλιατρών και ότι εβαλαν ειδικά φίλτρα και για στους Γαργαλιάνους να πίνουμε νερό που δεν ξέρουμε αν είναι κατάλληλο;

  2. Εσυ όταν ήσουν δήμαρχος δεν τροφοδοτούσες με νερό την δεξαμενή στο πρώτο σχολείο με νερό από γεώτρηση στα παλιά σφαγεία με επιφανειακό αγωγό κρυφά χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου. Εσυ όταν ήσουν δήμαρχος δεν έκανες εναπόθεση σκουπιδιών στον Ορχο οχημάτων της δημοτικής ενότητας γαργαλιανων αλλά και στο μικρό γήπεδο Φιλιατρών. Η γεώτρηση της λευκής δεν λειτουργεί γιατί ο βάτραχος που έβαλες είχε μικρή ισχύ και κάηκε. Αληθεια χάλασες άσκοπα χρήματα για μια γεώτρηση που τελικά δεν είχε ποσότητα νερού προς αξιοποίηση. Γιατί πίστευης ότι όλα αυτά ξεχάστηκαν. Πολλά τα λάθη της δημοτικής αρχής αλλά από τα γραφόμενα σου η λέξη αυτοκριτική εξελίξεπε.

    1. Έλεος κύριε Κατσιβελα εσύ και ο θαυμαστός σου κύριος Ματθιουδακης ευθυνεστε για τον Κύριο που σας πουλά κότες για παπαγάλους. Τόσο ανεπαρκής είσασταν όλο θεωρίες και καβάλα στο καλάμι χωρίς καμιά ουσία

  3. Ήσουν είσαι και θα είσαι λίγος κύριε κατσιβελα,το αποδεικνύεις κάθε μέρα,αντί να συνεργαστείς να δουλέψεις για τον τόπο εξακολουθείς να κάνεις μικροπολιτικη,λες και θα ξαναβγείς!!

  4. Μπάζα, σκουπίδια, κομμενοι και παρατημένοι σωλήνες και καλώδια από τους “υπαλλήλους”, αλήθεια από μία τέτοια ελεεινή δεξαμενή περιμένετε να πιείτε καθαρό νερό;

    Τρίτος Κόσμος η Τριφυλία, και για αυτό οι Πακιστανοί νιώθουν σαν το σπίτι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button