Τοπικά Νέα

Καταγγελία συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας: “Μας στερούν το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι”

Τη διαμαρτυρία του εκφράζει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, για την αναβολή που δόθηκε την Τετάρτη, από τη δικαιοσύνη, στην εκδίκαση αίτησης τριτανακοπής η οποία στρέφεται ενάντια στη λειτουργία του Σωματείου.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του νεοσύστατου Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας σε γραπτή του καταγγελία σημειώνει:

 

Συνεχίζουμε την  δράση του Σωματείου μας και απαντάμε:

1  Στο φιλοκυβερνητικό Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, πού επιμένει για μια ακόμα φορά στην  δίωξη του σωματείου και με νομικά τερτίπια , απέσπασε σήμερα αναβολή της δίκης και συνέχιση της προσωρινής διαταγής, πού βάζει εμπόδια  στην λειτουργία του Σωματείου μας.

2 Στην απόφαση του δικαστή  πού, ενέκρινε επί της ουσίας προηγούμενη απαράδεκτη απόφαση και  συνεχίζει να βάζει εμπόδια στο Σωματείο μας να έχει δράση. Η απόφαση αυτή έρχεται να επιβάλει σιγή νεκροταφείου  την στιγμή πού, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές έχουν γυρίσει 50 χρόνια πίσω, τα λαϊκά στρώματα είναι χρεωμένα μέχρι τον λαιμό, πού σχεδόν 2.000 φτωχοί άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο το σπίτι τους από τους πλειστηριασμούς, πού τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κλείσει 9 νοσοκομεία, πού η  απολιγνιτοποίηση και η πράσινη δήθεν μετάβαση έχει εκτοξεύσει την τιμή της ενέργειας στα ύψη και η ακρίβεια στα είδη βασικής κατανάλωσης καλπάζει με αποτέλεσμα να μην έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε ούτε τα βασικά για τη διατροφή, την ένδυση και τη φροντίδα των παιδιών μας.

Η δικαστική αυτή απόφαση πού εμποδίζει  την προσπάθεια μας να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας  συλλογικά , είναι ενέργεια που δεν στρέφεται μόνο ενάντια στο Σωματείο μας, αλλά έχει γενικότερες διαστάσεις. Στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα Συν/χων και εργαζομένων να συνδικαλίζονται δημοκρατικά και συλλογικά και να διεκδικούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Όσοι νομίζουν ότι, με την εξασφάλιση τέτοιων δικαστικών αποφάσεων μπορούν  να παρεμποδίσουν την δράση του σωματείου μας, είναι γελασμένοι.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στο νομό Μεσσηνίας δεν αποδεχόμαστε αυτήν την απόφαση.

Είμαστε αποφασισμένοι να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα μαζί με το εργατικό κίνημα , γιατί σήμερα είναι καθήκον και μονόδρομος η οργάνωση διεκδικητικού αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, φτηνά τρόφιμα και ρεύμα, σε σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ πού αποφασίζουν και υλοποιούν την πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια.  . Να πάρουμε όλοι μαζί την κατάσταση στα χέρια μας – να μπούμε όλοι στον αγώνα σε σύγκρουση με την πολιτική των Κυβερνήσεων και της ΕΕ πού αποφασίζουν και υλοποιούν την πολιτική που μας καταδικάζει στην φτώχεια.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να επιδιώκουμε την ενότητα και την συσπείρωση στο  πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ

Η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button