ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Νεφροπαθείς στον «αέρα» στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας

 “Ρουσφέτια και κομματισμό” καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Μετατάξεις και υποστελέχωση προσωπικού στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και 22 νεφροπαθείς σε αδιέξοδο, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Ολόκληρο δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Λουκέτο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Κυβερνητικό Σχέδιο μετατροπής του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας
Κλείνει η χειρουργική Κλινική και η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού

Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας εξυπηρετεί 40.000 πληθυσμό και το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται. Πριν στεγνώσει η μελάνη του πρόσφατου Νόμου 4600/2015 άρθρο128 του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει με απλές αποφάσεις της Διοίκησης την μετακίνηση γιατρών στα Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, βάζουν λουκέτο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Κυπαρισσίας αποφάσισε να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τοποθέτησε σε κενή Οργανική θέση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τον Συντονιστή Διευθυντή της χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τιμής ένεκεν για τα χειρουργεία που έκανε παρέα με τον Πολάκη στη Ζάκυνθο με ασθενείς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που ο ίδιος τους πήγε στη Ζάκυνθο να χειρουργηθούν.
Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μένουν πια μόνο δύο επικουρικοί χειρουργοί που δεν μπορούν χωρίς κάλυψη Διευθυντή να χειρουργήσουν. Κλείνουν τα χειρουργεία.
Ο Συντονιστής Διευθυντής με απόφαση του Διοικητή της Καλαμάτας, βρίσκεται ήδη 4 ημέρες την εβδομάδα στη Καλαμάτα και μόνο μία ημέρα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Χειρουργεία στην Κυπαρισσία γίνονται μόνο Τετάρτη. Τώρα σταματάνε και Τετάρτη.
Αδιανόητη είναι η τοποθέτηση σε κενή οργανική θέση της Διευθύντριας Νεφρολόγου από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Άλλος Νεφρολόγος ιατρός δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο.
Κλείνει η Μονάδα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η οποία εξυπηρετεί 22 Νεφροπαθείς. Δόθηκαν 300.000 ευρώ από Δωρεά (πώληση ακινήτου), για να ανακαινισθεί η Μονάδα.
Ντροπή τι να πει κανείς, ρουσφέτια, κομματισμός. Παίζουν με την υγεία των ασθενών.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Αυτή η ποεδην,δλδ ο Γιαννακός, που ήταν όταν έκλεισε πρακτικά τό νοσοκομείο αφού έγινε ένωση με το νοσοκομείο τής Καλαμάτας;
    Που ήταν όταν πληρώναμε πενταευρω με την είσοδο;
    Που ήταν όταν οι ανασφαλιστοι δεν είχαν δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΣΥ;
    Που ήταν όταν διαλύθηκαν τά τμήματα οδηγών στα νοσοκομεία;
    Που ήταν όταν οι ιδιώτες την καθαριότητα την χρέωναν τρεις φορές επάνω;
    Που ήταν όταν ο κατσιβελας ως δυπε δεν έφερε ούτε έναν γιατρό;
    Η Ποεδην έχει καταντήσει ένα γραφικό δεκανικι τής φθηνής δεξιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button