Τοπικά Νέα

Καταδυτικό πάρκο στη Μεσσηνία

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης εξήγγειλε τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στο Μεσσηνιακό κόλπο

Ο περιφερειάρχης κατά την τελετή λήξης του 47ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα από το ΝΑΣΚ Αίολος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων και Αλιείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας εξήγγειλε τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στο μεσσηνιακό κόλπο κατόπιν υπόδειξης της κατάλληλης περιοχής σε συνεργασία με τον “Αίολο”, καθώς όπως είπε η Περιφέρεια έχει την τεχνογνωσία και έτοιμο το μοντέλο, μιας και είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αδειοδότησε καταδυτικό πάρκο.

«Έχουμε χρηματοδοτήσει και χρηματοδοτούμε όλες τις δραστηριότητες, όλα τα μεγάλα έργα που αλλάζουν σιγά σιγά τη ζωή των Καλαματιανών, των Μεσσήνιων και των Πελοποννησίων πολιτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια καινούργια δραστηριότητα που ο «Αίολος» πήρε στα χέρια του μαζί με την Ομοσπονδία προκειμένου να δημιουργήσει ένα καινούργιο γεγονός που θα εισαγάγει την πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή σε μια εντελώς διαφορετική λογική.

«Αυτό είναι το ζητούμενο για να μπορέσουμε τέτοιες δραστηριότητες με άμεση συνάφεια με την ίδια την κοινωνία, με τους ίδιους τους πολίτες, κινητοποιώντας δυνάμεις και πάνω απ’ όλα ανθρώπους να μας γνωρίζουν και να μας κατανοήσουν στην κοινή μας πορεία, που δεν στέκεται σε λόγια, αλλά σε έργα, σε πρωτοβουλίες. Σε τέτοιες πρωτοβουλίες που μπορούν να θεμελιώσουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη» δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Εάν αυτός ο τόπος έχει αναπτυχθεί, το έχει κάνει με τη σοφία, τη σοβαρότητα και την πολύ δουλειά που έχουμε κάνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «σε αυτό πνεύμα καλώ τον Αίολο στην ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, μιας σύγχρονης αντίληψης, που θα φέρει μια καινούργια ποιότητα τουρισμού στην περιοχή. Θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη εμπειρία που έχει η Περιφέρεια, η οποία είναι η πρώτη που αδειοδότησε καταδυτικό πάρκο στη χώρα μας. Έχουμε έτοιμο το μοντέλο και καλούμε σε συνεργασία όλους τους φορείς».

Τέλος, εξήρε τη σημασία του καταδυτικού τουρισμού που στην Ευρώπη έχει 15.000.000 φανατικούς φίλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button