Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

«Καταιγίδα» παραπόνων για τη Δημοτική Αστυνομία στην Καλαμάτα

dimotiki_astynomia_xeri


Συνεχή τα κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με τον αριθμό των σχολίων και των ρεπορτάζ που έχουν καταγραφεί στον τοπικό Τύπο, για την ανάρμοστη συμπεριφορά ενός αριθμού υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας απέναντι σε πολίτες, θα έπρεπε να είχε κινητοποιήσει τη Δημοτική Αρχή. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να είχε γίνει, θα ήταν, να περάσουν από κάποια σεμινάρια συμπεριφοράς, αλλά και ξένων γλωσσών, για όσους δεν γνωρίζουν. Ιδιαίτερα, τώρα που η Καλαμάτα ορίζεται και ως τουριστικός προορισμός.
Το έχουμε γράψει και σε προηγούμενο σχόλιο. Οι άρρενες, ιδιαίτερα, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, γνωρίζουν ότι οι….μάγκες δεν υπάρχουν, εδώ και καιρό, αφού τους πάτησε το τρένο.
Χθες το πρωί προέκυψε ένα ανάλογο φαινόμενο της παγιωμένης κατάστασης “ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;” στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, η οποία, παρεμπιπτόντως, “έσφυζε” από παρουσία ξένων (αλλοδαπών) επισκεπτών.
Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που δεχτήκαμε, χθες το πρωί, δύο άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας  βρέθηκαν στην αγορά για τον καθιερωμένο Σαββατιάτικο έλεγχο.
Ένα αυτοκίνητο με αυστριακές πινακίδες πάρκαρε στην πλευρά της ελεγχόμενης στάθμευσης γύρω στις 10.00. Ο Αυστριακός οδηγός με κινητικά προβλήματα μη βλέποντας κάποια οδηγία εντολή στα Αγγλικά και μόνο υποψιαζόμενος τι εννοούν οι πινακίδες άφησε το αυτόκινητό του. (Σημείωση: στο σημείο αυτό υπάρχουν οι δυο πινακίδες στάθμευσης αναπήρων).
Οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, λοιπόν, έτρεξαν να κόψουν κλήση και όταν τους ρώτησε επαγγελματίας, γιατί γίνεται αυτό σε ξένο επισκέπτη, χωρίς να τον ενημερώσουν  η απάντηση ήταν “να ρωτούσε”. Ύστερα από λίγο τους κάλεσε να εξηγήσουν στον Αυστριακό τι είναι αυτή η κλήση. Με θράσος δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν Αγγλικά και πως υπάρχει ενημερωτική πινακίδα στην είσοδο τη Αγοράς, την οποία  έπρεπε να είχε αντιληφθεί .
Βέβαια, κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι οι πινακίδες της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι ένα σήμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το οποίο έχει διεθνή αναγνώριση. Άρα ο επισκέπτης θα έπρεπε να ήταν…υποψιασμένος. Αυτό είναι, όμως, το έλασσον. Το μείζον με τη Δημοτική Αστυνομία είναι η συμπεριφορά των υπαλλήλων της. Τα…ράσα δεν κάνουν τον παπά και η στολή που φορούν δεν τους δίνει κάποιες… υπερφυσικές ιδιότητες. Οφείλουν να σέβονται τους πολίτες, να είναι ευγενικοί και να εφαρμόζουν το Νόμο. Πόσο δύσκολο είναι να κάνουν τα παραπάνω στοιχειώδη;

Του Αντώνη Πετρόγιαννη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button