Υγεία

Καταρρέουν πέντε μύθοι για τις δίαιτες. Τι ισχύει πραγματικά

Ο κάθε διατροφολόγος έχει και τη δική του προσέγγιση στη σωστή διατροφή. Άλλοι είναι πιο αυστηροί, άλλοι πιο χαλαροί, άλλοι αποκλείουν τροφές από τη διατροφή μας, άλλοι επιτρέπουν τα πάντα, αλλά λελογισμένα και πάει λέγοντας.

Ωστόσο, λίγο-πολύ, όλοι υιοθετούν μια σειρά από κανόνες που θεωρούνται ως ακρογωνιαίοι λίθοι στο πλαίσιο μιας σωστής διατροφής.

Μόνο που, σύμφωνα με σύγχρονες αντιλήψεις σχετικά με τη διατροφή, οι περισσότεροι από αυτούς είναι λάθος! Διατροφολόγοι που μίλησαν στη Daily Mail κατέρριψαν πέντε μεγάλους μύθους σχετικά με τις δίαιτες:

1. Το βραδινό φαγητό παχαίνει: η αρχή αυτή ισχύει μόνο αν οι θερμίδες που παίρνετε συνολικά μέσα στη μέρα είναι περισσσότερες από αυτές που καίτε. Ειδάλλως, το σώμα συνεχίζει να καίει θερμίδες ακόμα και όταν κοιμόμαστε.

2. Η χορτοφαγία οδηγεί σε απώλεια βάρους: παρότι θεωρείται πιο υγιεινή, η χορτοφαγία μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις απαραιτήτων συστατικών για την υγεία μας.

3. Όλα τα λίπη κάνουν κακό: ο μύθος αυτός έχει καταρριφθεί προ πολλού, καθώς τα τα πολυακόρεστα λίπη θεωρούνται καλά για τη διατροφή μας σε λελογισμένες ποσότητες.

4. Οι υδατάνθρακες κάνουν κακό: παρότι θεωρούνται ως ο νούμερο ένα λόγος για πάχος, οι υδατάνθρακες παρέχουν πολύτιμη ενέργεια στο σώμα μας και είναι χρήσιμοι επίσης σε λελογισμένες ποσότητες.

5. Η γλουτένη κάνει κακό: αν δεν έχετε ευαισθησία στη γλουτένη, η παρουσία της στη διατροφή σας προστατεύει από καρδιακά προβλήματα.

topontiki

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button