Τοπικά Νέα

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από συγγενείς του 70χρόνου από τις Ράχες για τις φωτιές

ΓΕΓΟΝΟΣ είναι πλέον η πρώτη μήνυση από συγγενείς θυμάτων στο Νέο Βουτζά Αττικής που κάηκαν κατά την καταστροφική και φονική πυρκαγιά της 23ης και 24ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από το δικηγόρο Αντώνη Φούσσα, ο οποίος εκπροσωπεί τρεις συγγενείς δύο θυμάτων, οι οποίοι έχασαν το σύζυγο – πατέρα και τη μητέρα τους και αφορούν τη σύζυγο και την κόρη του 70χρονου Βασίλειου Κατσαργύρη από τις Ράχες Τριφυλίας και το γιο της 73χρονης Μαρίας Κων/νου Παγωμένου – Παπανικολάου. Στρέφεται κατά του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθωνος Ηλία Ψινάκη, των υπευθύνων Γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, των αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, των αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής και κατά παντός υπευθύνου για τα τραγικά συμβάντα.
Με τη μηνυτήρια αναφορά οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τα αδικήματα της κατά συρροή κακουργηματικής έκθεσης, της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, των σωματικών βλαβών και ό,τι άλλα αδικήματα προκύψουν από την έρευνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button