Κόσμος

Καταφύγιο των Ναζί από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε σε πόλη της Ρωσίας

Ένα καταφύγιο των Ναζί που είχε κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στη Ρωσία παρέμεινε θαμμένο για δεκαετίες κάτω από την άσφαλτο, σε διασταύρωση δρόμων στην πόλη Νοβοροσίσκ.

Η πόλη αποτελούσε σημαντικό λιμάνι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη νότια Ρωσία, όπως αναφέρει το πόρταλ Bloknot-Novorossiysk.Στην περιοχή έγιναν εργασίες για την τοποθέτηση αποχέτευσης, κάτι που οδήγησε στην ανακάλυψη του γερμανικού καταφυγίου που χρονολογείται από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανέφεραν, σχετικά, ιστορικοί που κλήθηκαν στο σημείο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πόλη του Νοβοροσίσκ είχε καταληφθεί από στρατεύματα της Βέρμαχτ από το 1942 έως το 1943. Η γερμανική κατοχή και η προσπάθεια ανακατάληψης της πόλης προκάλεσε τεράστια καταστροφή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Νοβοροσίσκ έλαβε την εύφημο μνεία της «Ηρωικής Πόλης» για τη γενναιότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στα στρατεύματα των Ναζί.

Δείτε τη φωτογραφία:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button