Εκλογές 2019

Κατσίβελας από τα Φιλιατρά: “Ζητώ ισχυρή εντολή για να συνεχίσω το έργο μου” [εικόνες – βίντεο]

Ότι λάθος και αν έκανα κόστισε μόνο σε εμένα, και όχι στην κοινωνία και το δημότη.

Την προεκλογική του ομιλία στην πόλη των Φιλιατρών πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ, ο δήμαρχος Τριφυλίας, και εκ νέου υποψήφιος Παναγιώτης Κατσίβελας. Για περίπου μια ώρα οι κάτοικοι των Φιλιατρών με πολλή προσοχή, άκουγαν τον Δήμαρχο Τριφυλίας να ξεδιπλώνει και να αναφέρει μια σειρά έργων που είτε έχουν υλοποιηθεί, είτε είναι σε διαγωνιστική διαδικασία.

Ο κ. Κατσίβελας στην έναρξη της ομιλίας του μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει στα Φιλιατρά τα τελευταία χρόνια, ενώ άφησε υπονοούμενα για υποψήφιους «που μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν την Τριφυλία». Αναφέρθηκε στις αθλητικές υποδομές των Φιλιατρών και συγκεκριμένα το στάδιο των Φιλιατρών όπου έχει χρηματοδοτηθεί με 600.000 ευρώ και 360.000 ευρώ, αλλά και τις αθλητικές υποδομές στο Χαλαζόνι, στην αντικατάσταση του φωτισμού τόσο στα Φιλιατρά όσο και τους Χριστιάνους, στο Μνημείο Πεσόντων που έγινε στην οδό Δεκατεσσάρων. Μίλησε για τη δημοπράτηση των συνδέσεων με το υπόλοιπο δίκτυο για τα Φιλιατρά, όπου ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το δίκτυο με αμίαντο. Για την ποιότητα του νερού ανέφερε πως έχουν εξασφαλιστεί 470.000 ευρώ για τα φίλτρα νερού των Φιλιατρών. Αναφέρθηκε στην ανάπλαση της οδού Δεκατεσσάρων, μέχρι τον Άγιο Χαράλαμπο, με προϋπολογισμό 640.000 ευρώ, για το δρόμο Βάλτα – Γιόλακα και Βάλτα – Μώραινα ενταγμένα στο Φιλόδημος. Μίλησε για τα σιντριβάνια των Φιλιατρών. «Αυτά είναι τα έργα τα δικά μας, είναι η δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας.

«Ξέρετε ποια ήταν η πρώτη απόφαση που πήρα όταν ανέλαβα τον Δήμο, να αλλάξει η έδρα του δημοσίου ΙΕΚ, και έφερα και άλλες υπηρεσίες του Δήμου, όπως το γραφείο του ΟΑΕΔ και το κοινωνικό παντοπωλείο. Για τους ανθρώπους της τέχνης εμείς δώσαμε στέγη και προστασία στο Τριφυλιακό Θέατρο. Έχω και ένα πλεονέκτημα, δεν έχω να υποσχεθώ λόγια, έχουμε στρώσει το χάλι για έργα ουσιαστικά. Έρχονται και θα δούμε πως θα αλλάξει η εικόνα της πόλης. Τις επόμενες ημέρες μπαίνει ο εργολάβος για το λύκειο. Υπάρχουν και προγράμματα του Φιλόδημος για έργα υποδομών που θα βοηθήσουν το ΤΕΘ. Η μελέτη για την ανακαίνιση του δημοτικού κτηρίου έχει ολοκληρωθεί και θα δημοπρατηθεί από εμένα. Έχει φτάσει στον επίτροπο για να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος για την δημοτική οδοποιία Φιλιατρών. Όταν μου ζήτησαν να επιλέξω ποια πόλη επέλεξα τα Φιλιατρά, σε ενάμισι μήνα θα γίνει», είπε ο κ. Κατσίβελας.

Δεν εκμεταλλευόμαστε και δεν εξαγοράσαμε τους ανθρώπους και για αυτό μιλάμε για μια άλλη ηθική.

Αναφορά έκανε σε εξαγγελίες συνυποψηφίων του, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο υπόσχονται έργα από το «υπόλειμμα» του ΕΣΠΑ, πράγμα που όπως ο ίδιος ανέφερε δεν είναι δυνατόν να συμβεί, καθώς από τα 30 εκ. ευρώ του προγράμματος τα 25 εκ. ευρώ θα απορροφηθούν για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι. Μιλώντας για την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή 24ων παιδικών χαρών στο Δήμο Τριφυλίας, είπε πως το κόστος τους αγγίζει τις 250.000 ευρώ, όταν τα προηγούμενα χρονιά για δύο μόνο παιδικές χαρές το κόστος είχε αγγίξει τις 150.000 ευρώ.

«Κοιτάζω την κοινωνία στα μάτια, δεν θέλω να φέρω ένα άλλο αξιακό σύστημα. Μαζί πρέπει να προχωράμε σε δρόμους αξιών ηθικής και συνέπειας. Η δική μας Δημοτική Αρχή έμαθε να δουλεύει, όχι να σκούζει και να ουρλιάζει. Νομίζετε ότι δεν ένιωθα ότι κάποιοι πριονίζουν την καρέκλα μου, μόνο που είχαν κάνει ένα λάθος, δεν καθόμουν σε καρέκλα, καθώς έτρεχα για το δήμο. Να συνειδητοποιήσουν μερικοί ότι εδώ δεν ήρθαμε για πλάκα, για να ικανοποιήσουμε ένα προσωπικό αφήγημα που άλλοι το έχουν και όλοι όχι», είπε με νόημα ο κ. Κατσίβελας.

Μίλησε για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας, με τη δημιουργία του τουριστικού οδηγού, του λογότυπου, των φυλλαδίων, τη δημιουργία βίντεο αλλά και την συμμέτοχη του δήμου σε εκθέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Μιλώντας για την ασφάλεια είπε, «Για εμένα πρόταγμα είναι ασφάλεια αυτής της κοινωνίας. Όταν συγκρουόμουν με αυτούς που πήραν τις αποφάσεις με πέρασαν για τρελό. Εγώ δεν υποχώρησα ποτέ, πρόταγμα είναι η λειτουργία του Α.Τ. Φιλιατρών. Άλλοι κορόιδευαν λέγοντας ότι θα φέρουν την ΟΠΚΕ, όμως η κοινωνία κοιμόταν. Μην κοροϊδεύουν ότι η Δημοτική αστυνομία έχει την αρμοδιότητα να δώσει την ασφάλεια, δεν λέω όχι και εγώ το θέλω. Όμως οι εποχές; δεν βοήθησαν οικονομικά.

“Είμαι ο μόνος ικανός να συνεχίσω το έργο που έχει γίνει. Θέλω ισχυρή εντολή γιατί η επόμενη ημέρα θέλει ανθρώπους να μπορούν να συνομιλούν και όχι να κραυγάζουν και να κορνάρουν κάνοντας εντυπωσιασμούς”, είπε κλείνοντας ο κ. Κατσίβελας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button