Τοπικά Νέα

Κατσίβελας σε Δημοτική Αρχη για το ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων: “Οποιαδήποτε αποτυχία σας δεν θα την συγχωρήσει ο λαός των Γαργαλιάνων”

Δείτε τι αναφέρει επιστολή του πρώην Δημάρχου Τριφυλίας, και επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτη Κατσίβελα σχετικά με το έργο που αφορά το βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων.

Πριν είναι οριστικά αργά …

Η Δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ  Δήμου Τριφυλίας και της ΔΕΥΑ Τριφυλίας για το έργο του  Βιολογικού  καθαρισμού Γαργαλιάνων , στην Οικονομική  Επιτροπή προς έγκριση . Αυτό θα μπορούσε να ήταν μια ελπίδα  ότι έστω και την υστάτη στιγμή θα ξυπνούσαν από την νάρκη , θα  σοβαρευόντουσαν  επιτέλους και  θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους , έναντι του λαού της περιοχής  των Γαργαλιάνων  και του μέλλοντος της πόλεως .

Αλλά εις μάτην άλλη μια απογοήτευση , πίκρα αλλά και θυμό . Θυμό για την ανικανότητα ,  την επιπολαιότητα , το τυχοδιωκτισμό , την διαρκή διάθεση να κοροϊδεύουν έως και να «δουλεύουν»  το κόσμο .

 Κατέθεσαν μια προγραμματική σύμβαση , που πέρασε από τόσα χέρια και άλλα τόσα μάτια , του Γιώργου,  του Μήτσου του Μπάμπη , του Αντώνη και δεν πήρε κανείς χαμπάρι,  ότι ο  Δήμος Τριφυλίας παραμένει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι σε αυτήν του …Νοτίου Αιγαίου από όπου  κατά το άρθρο 1,

«.. 9.       Παρακολούθηση χρηματοροών και υποστήριξη του κυρίου του έργου στην εκτέλεση πληρωμών σε βάρος του προϋπολογισμού του Έργου, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου….» λέτε !!!!!

Αλλά και στο άρθρο 2 επιμένετε στην ανοησία σας  !!!!

«..    Να προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για την πραγματοποίηση των πληρωμών του έργου, με την υποστήριξη του Φορέα Υλοποίησης προωθώντας στην συνέχεια όλα τα δικαιολογητικά στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου που θα λειτουργεί ως υπόλογος διαχειριστής. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ν.Α. μετά την πραγματοποίηση της κάθε πληρωμής θα παραδίδει τα πρωτότυπα τιμολόγια και λοιπά παραστατικά στον Κύριο του Έργου…»   !!!!!

 Αλήθεια ποιο έργο του Βιολογικού καθαρισμού  σκοπεύετε να καταθέσετε για χρηματοδότηση και να υλοποιήσετε αυτό των  18. 676,000 ευρώ  με ΦΠΑ όπως αναφέρετε στο άρθρο 3 ή άλλο των 17.500. 000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ήτοι 21.700.000 ευρώ με ΦΠΑ  όπως αναφέρετε  στο Παράρτημα της Σύμβασης (!!!!)

Δηλαδή κυκλοφορείτε με προϋπολογισμούς μαϊμούδες ;  ή έργο που αλλάζει  ανάλογα με την ώρα σας ;

Αλήθεια ποιος αποφάσισε  αλλαγή ή περικοπή το έργου ; Πριν λίγες ημέρες κάνατε την ανάθεση  σε κάποια εταιρία για την αναθεώρηση της μελέτης- ένας Θεός ξέρει  ποιος  πως και γιατί την επιλέξατε –  χωρίς να ορίσετε ούτε επιβλέποντα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου   .

Αλήθεια ,  σας έχει παραδώσει  κάτι ;

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει λάβει γνώση ; έχει παραλάβει κάτι ; Έχει εγκρίνει κάτι;

Γνωρίζει η ΔΕΥΑΤ  κάτι; Έχει παραλάβει κάτι; Έχει εγκρίνει κάτι;

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα ενημερωθεί γι΄ αυτά  τα ερωτήματα πριν αποφασίσει ; Αλλά και ποιος να ενημερώσει ; Ξέρει ;

 Έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τις μεταβολές που έχετε πρόθεση να κάνετε ;  έχει εγκρίνει κάτι που εγώ δεν ξέρω ;

 Αλήθεια , μετά την κατασπατάληση του χρόνου και την εγκληματική ολιγωρία σας , αναρωτηθήκατε αν έχουν απομείνει πόροι στο ΕΣΠΑ  για την χρηματοδότηση του έργου; Μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσετε τη στόχευση ;

Αφήσατε  να περάσουν και  σπαταλήσατε  15 μήνες   για δήθεν ενέργειες,  που χρειάζονταν να γίνουν και δεν κάνατε . Αυτό όμως που  με περίσσεια θράσους και χωρίς αιδώ  κάνατε,  ήταν να βγάλετε χολή και μίσος προς την προηγούμενη δημοτική αρχή , που θα  στοιχειώνει  διαρκώς την ανυπαρξία σας .

Είναι  πλέον συνείδηση της κοινωνίας μας ότι πήραμε, μια υπόθεση πεθαμένη και την αναστήσαμε  , του Βιολογικού καθαρισμού των Γαργαλιάνων και την φτάσαμε σε τέτοιο σημείο που απέμεναν κάποια  ελάχιστα , που υποχρεούσασταν  να  κάνετε και δεν τα κάνατε .

Έργα  στο ΕΣΠΑ  εμβληματικά για το Δήμο μας όπως το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου , ο  δρόμος Γαργαλιάνων -Φιλιατρών , η υποστήριξη των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας , το Open Mall της ίδια πόλης , όπως και η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου της , τα δίκτυα ύδρευσης του Φράγματος των Χριστιάνων  , τα έργα από το Πράσινο Ταμείο των αναπλάσεων της πάνω πόλης της Κυπαρισσίας και της πλατείας του Αγίου Ανδρέα στα Φιλιατρά , τα έργα των συνδέσεων των δικτύων ύδρευσης των Φιλιατρών και η τοποθέτηση των φίλτρων στις πηγές της Πλάτης , το ταρτάν του σταδίου των Φιλιατρών και ο ηλεκτροφωτισμός του , η ένταξη της ανάπλασης της 14ων των Φιλιατρών στο  Leader  και τόσα , ας γίνουν φωτεινά παραδείγματα και μαθήματα για το τι πρέπει να κάνατε , που δεν κάνετε !!!

Οποιαδήποτε αποτυχία σας δεν θα την συγχωρήσει ο λαός των Γαργαλιάνων και  τότε ειλικρινά, δεν θα υπάρξει Έλεος!

Δείτε το συνημμένο αρχείο της Προγραμματικής Σύμβασης πατώντας εδώ.

Σχετικά Άρθρα

7 Σχόλια

  1. Θα ήταν πολύ νωρίς το πρωί και δεν θα τι είδαν οι άνθρωποι που είναι το κακό.Τα βράδια κάνουν και ελέγχους εις βάθος οπότε συγχωρέστε τους.

  2. ΟΙ ΠΡΏΗΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ(ΟΠΩΣ ΕΊΠΕ ΓΙΑ ΚΆΠΟΙΟΝ ΆΛΛΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ) ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΎΟΥΝ. ΞΕΧΆΣΑΝΕ ΤΑ ΧΆΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΆΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΉΜΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΌΤΕΡΟ ΞΕΧΝΆΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΈΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΑΟΣ. ΤΕΛΕΙΏΣΑΤΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ. ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΊΝΕΤΕ ΣΤΟ…. ΚΑΛΌ. ΣΑΣ ΧΟΡΤΆΣΑΜΕ….

    1. Ποιοι έχουν ήδη αποτύχει φαίνεται!!!!! Μη στεναχωριέστε!!!!!! Έχουν ήδη χάσει έργα έτοιμα!!!!! Και δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια!!!!!! Απλά τους ανεχόμαστε μια και πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές!!!!!!!

  3. Κατάντια είναι αυτό που ζούμε σήμερα. Που από εμπάθεια και μόνο δε γνωρίζουν και δεν καταδέχονται και να ακούσουν για να μάθουν. Χάθηκαν κι άλλες προθεσμίες για αλλά έργα που βρήκαν έτοιμα. Δυστυχώς θα περιμένουμε να περάσει ο καιρός. Ο κακός χρόνος περνάει .

  4. ΝΑΙ ΓΙΩΡΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΓΙΑ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΈΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΆ ΌΛΑ ΑΛΛΆ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΈΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΜΆΛΛΟΝ ΑΛΛΟΎ ΖΟΥΣΕΣ ΓΙΩΡΓΙΑ ΜΟΥ Η ΉΣΟΥΝΑ ΚΛΕΙΣΜΈΝΗ ΣΕ ΓΥΆΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕΣ.ΗΤΑΝ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΈΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ Δ@@@ΛΟ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΒΛΑ. ΟΙ ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙΜΕΝΟΙ ΑΣ ΠΆΝΕ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥΣ.

  5. Η δημοτική αρχή έχει πετύχει τεράστιες επιτυχίες.Ανω Πόλη Κυπαρισσίας.Ταρταν Φιλιατρών.Τηλεμετρια ύδρευσης 1.8 πάτος.Κυπαρισσια 45 μέρες χωρίς νερό.Βρωμονερι φιάσκο ντε φάβα ακόμη περιμένουμε το νερό.Περιπολικα τζιπ Μαρινάκη Λεβεντακη τα περιμένουμε ακόμα.Σεκιουριτι στις πλατείες ακόμη.Αποριματοφορα τέσσερα κούτα ακόμη.Λαπτοπ στους φοιτητές, που είναι;; Χίλια ευρώ για κάθε νεογέννητο.Α και ο Κατσιβελας με τον πρωθυπουργό κάθε μέρα αντί για φύλακη.Και έχουμε ακόμα πολλά να γράψουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button