Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΕκπαίδευσηΤοπικά ΝέαΧώρα

Λειτουργική υποβάθμιση Δημοτικών σχολείων σε Κορώνη και Χώρα

Καφαντάρης: Δεν θα επιτρέψουμε την λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών σχολείων Κορώνης και 2ου Χώρας

Πρωινή συνάντηση με την Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεοφανία Σιούτη – Μερκούρη είχε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και πρώην Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, λόγω της ενημέρωσης που είχε από τους Δ/ντες των Δημοτικών Σχολείων Κορώνης και 2ου Χώρας ότι επίκειται η λειτουργική τους υποβάθμιση σε 5/θεσια. Μάλιστα, ο κ. Καφαντάρης με επιστολή του προς το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος ζητεί την σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Καφαντάρης αναφέρει:

Αφού εξέφρασα την αντίδραση μας γι αυτή την λανθασμένη απόφαση , τεκμηρίωσα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να συμβεί αυτό και ότι θα πρέπει τα σχολεία να συνεχίσουν ως 6θεσια , η κυρία Σιούτη μου υποσχέθηκε ότι θα ξανά εκτιμήσει το θέμα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν .

Παράλληλα μιλήσω και με τον Δντη Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για το ίδιο θέμα επισημαίνοντάς του την έντονη δυσφορία μας για το ζήτημα που προέκυψε και τον ενημέρωσα για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν .

Στην συνέχεια επικοινώνησα και με την Υφυπουργό Παιδιας κυρία Ζεττα Μακρη αλλά και με τον Δντη της Υπουργού κυρίας Κεραμέως ώστε να τους γνωστοποιήσω το θεμα που προέκυψε και μου υποσχέθηκαν να το δουν άμεσα .

Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον Δήμο έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφαση υποβάθμισης των σχολείων μας.

Δείτε τι αναφέρει η επιστολή του:

Πύλος 23/8/2021

Προς : Δήμαρχο Πύλου Νέστορος

Κοιν. : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
Προέδρους Κοινοτήτων Χώρας και Κορώνης

Θέμα : Λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών σχολείων
( Κορώνης και 2ο Χώρας ).

Κύριε Δήμαρχε

Σήμερα ενημερώθηκα από τους Δντες των Δημοτικών Σχολείων Κορώνης και 2ου Χώρας ότι επίκειτο η λειτουργική τους υποβάθμιση σε 5θεσια .

Πραγματοποίησα συνάντηση με την Δντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεοφανία Σιούτη – Μερκούρη, στην οποία εξέφρασα την αντίδραση μας γι αυτή την λανθασμένη απόφαση , τεκμηρίωσα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να συμβεί αυτό και ότι θα πρέπει τα σχολεία να συνεχίσουν ως 6θεσια , η κυρία Σιούτη μου υποσχέθηκε ότι θα ξανά εκτιμήσει το θέμα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν .

Παράλληλα μίλησα και με τον Δντη Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για το ίδιο θέμα επισημαίνοντάς του την έντονη δυσφορία μας για το ζήτημα που προέκυψε και τον ενημέρωσα για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν .

Στην συνέχεια επικοινώνησα και με την Υφυπουργό Παιδιας κυρία Ζεττα Μακρη αλλά και με τον Δντη της Υπουργού κυρίας Κεραμέως ώστε να τους γνωστοποιήσω το θέμα που προέκυψε και μου υποσχέθηκαν να το δουν άμεσα .

Κύριε Δήμαρχε

Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον Δήμο έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφαση υποβάθμισης των σχολείων μας.

Δημήτρης Καφαντάρης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
Πρ. Δήμαρχος Πύλου Νέστορος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button