Κόσμος

Καύσωνας με ρεκόρ 18ετίας στην Ινδία: 47,6 βαθμοί Κελσίου στο Νέο Δελχί

Βράζει το Νέο Δελχί καθώς κύμα καύσωνα σαρώνει τη βόρεια Ινδία, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει χθες στους 47,6 βαθμούς Κελσίου.

Η ινδική πρωτεύουσα κατέγραψε χθες την υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 18 ετών για τον μήνα Μάιο. Στο γειτονικό κρατίδιο του Ρατζαστάν, η πόλη Σούρου κατέγραφε την ίδια στιγμή την υψηλότερη θερμοκρασία στη νότια Ασία, με 50 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας των ξηρών βορειοδυτικών ανέμων που πνέουν στις πεδιάδες της κεντρικής Ινδίας, ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αύριο, Πέμπτη, όπως ανακοινώθηκε από την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι μήνες Μάιος και Ιούνιος είναι εξαιρετικά ζεστοί και ξηροί στην Ινδία, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τακτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη αυτή μειώνεται με τη σταδιακή άφιξη των μουσώνων στη διάρκεια του Ιουνίου, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ. 

Μέχρι στιγμής κανένας θάνατος δεν έχει αποδοθεί στο κύμα καύσωνα που πλήττει αυτή τη στιγμή τη χώρα. Πέρυσι, το ινδικό υπουργείο Εσωτερικών είχε αναφέρει πως 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κύματα καύσωνα από το 2015 έως το 2019.

Ο καύσωνας αυτός έρχεται να προστεθεί στα πλήγματα που έχει δεχθεί τις τελευταίες εβδομάδες η Ινδία, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, έναν καταστροφικό κυκλώνα και τη χειρότερη εισβολή ακρίδων των τελευταίων 30 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button