Εκπαίδευση

Κεραμέως: Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς επισήμανε η υπουργός Παιδείας

Το άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μια ημέρα μετά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι όταν αρχίσει η χαλάρωση του lockdown, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα ξεκινήσει πρώτη τη δια ζώσης διδασκαλία. «Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε» ανέφερε η υπουργός Παιδείας στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

«Θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως μιλώντας στο Open.

«Προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά» είπε. Όσον αφορά το αν θα γίνουν μαθήματα και μέσα στις γιορτές η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. «Θα εξετάσουμε όλα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών». Σύμφωνα με την υπουργό ο κορωνοϊός επιφέρει αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο θα συνδέει την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες τις αγοράς, ενώ ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button