Τοπικά Νέα

Κινητοποίηση τη Δευτέρα έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιανους

Με αφορμή την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Μεσσηνία από την Τράπεζα Πειραιώς και συγκεκριμένα για το υποκατάστημα των Γαργαλιάνων (και ένα ακόμη στην Καλαμάτα), ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς προκήρυξε 4ηωρη Στάση εργασίας (7.45 π.μ.–11.45 π.μ.) τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, για τα καταστήματα του Νομού Μεσσηνίας και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα Γαργαλιάνων στις 10.00 π.μ..

Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ) ενάντια στη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων.

Ο Αγώνας ενάντια στη συρρίκνωση της Τράπεζας συνεχίζεται.

Όπως έχουμε υπερτονίσει οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.

Επιχειρεί να δημιουργήσει μία δυστοπική μεταπραγματικότητα, η οποία συγκρούεται με τους εργαζοενους ανθρώπους της και απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει.

Συγκρούεται με τους πελάτες της και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Διαρρηγνύει αλόγιστα τη διαχρονική σχέσης της με την Ελληνική Επαρχία, τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες, με κοινωνικές ομάδες και την Ελληνική οικογένεια.

Σε μία εποχή που είναι τόσο αναγκαία η στήριξη των τοπικών κοινωνιών, τις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό.

Σε μία εποχή που ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης αποτελεί παγκόσμιο θέμα, αδιαφορούν για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας και την ιστορική σχέση μαζί του.

Σε μία εποχή που οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη στήριξης, τις εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

Σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτικών, κοινωνικών, εκκλησιαστικών και οικονομικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, συνδιοργανώνουμε κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο φημολογούμενο κλείσιμο του καταστήματος Γαργαλιάνων.

Προκηρύσσουμε 4ηωρη Στάση εργασίας ( 7.45 π.μ.–11.45 π.μ.) τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, για τα καταστήματα του Νομού Μεσσηνίας και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα Γαργαλιάνων στις 10.00 π.μ..

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά και συντονισμένα το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

Ο Πρόεδρος
Παναγιωτης Αδαμοπουλος

Ο γενικός γραμματέας
Γιαννης Αδάμος

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Επιλεκτικές οι κινητοποιήσεις συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας….όταν έκλειναν το υποκατάστημα Φιλιατρών (το αρχαιότερο στην περιοχή ως Αγροτική τράπεζα), σιγή ιχθύος!
    Όσο για την αγωνιστική συνεργασία με την δημοτική αρχή, σίγουρα θα έχει την απαιτούμενη επιτυχία!!!
    Τα υποκαταστήματα τραπεζών κι όχι μόνο, κλείνουν γιατί εφαρμόζονται νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Λόγω μητροπολιτικών σχεδιασμών των Καλλικρατικων δήμων.
    Οπότε σταματήστε να ρίχνετε άδειες ντουφεκιες κ αναλάβετε τις πραγματικές σας ευθύνες απέναντι στην κοινωνία. Εάν τρέφετε το τέρας του νεοφιλελευθερισμού, στο τέλος θα σας καταβροχθησει.

  2. Πως ειναι δυνατον να υποστηριζεις το αφαν τοπ του νεοφιλε. που ειναι η τραπεζα και να εισαι υποστηρικτης των πρωην λαοκρατων που σχεδιασαν τον Καλλικρατη;

  3. Άρθρο στο Capital.gr: Τριπλάσιες οι e-απάτες στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ.

    https://www.capital.gr/oikonomia/3609357/triplasies-oi-e-apates-stin-ellada-se-sxesi-me-tin-ee

    Τελικά στο έγκλημα η Ελλάδα έχει όλες τις πρωτιές. Λες και όλοι οι εγκληματίες έχουν εγκατασταθεί εδώ.

  4. Το αστείο είναι πως τα ΜΜΕ μας παρουσιάζουν τον Κο Μεγάλου σαν έναν υπερεπιτυχημενο διευθύνων σύμβουλο τραπεζικών ιδρυμάτων. Αναρωτιέμαι ποια είναι τα κριτήρια της επιτυχίας.

    Σίγουρα αν κλείσει όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας στην αρχή θα πανηγυρίζουν για την “επιτυχία” αφού θα μειωθούν δραστικά τα έξοδα. Το θέμα είναι τι θα γίνει στην πορεία, στο μέλλον, όχι τους πρώτους μήνες.
    Την ίδια στιγμή πάνω απο 22.000.000 ευρώ αποτιμήθηκε το κόστος των τραπεζικής ηλεκτρονικής απάτης στην χώρα, με το μεγαλύτερο κόστος να επιβαρύνει τους χρηστες, δηλαδή τους καταναλωτές. Δηλαδή οι τράπεζες σχεδόν εκβιαστικά μας εξαναγκάζουν σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες καταλήγουν τόσο ευάλωτες στην απάτη όσο τίποτε άλλο στην ιστορία. Ποτέ ξανά στο πρόσφατο παρελθόν δεν νιώθαμε τόση ανασφάλεια σχετικά με την διαχείριση των χρημάτων μας; Ποτέ!

    Πάνω από 22.000.000 ευρώ το σύνολο του κόστους της ηλεκτρονικής τραπεζικής απάτης. Είναι σοκαριστικό. Και δεν μιλάει κανείς.

    Την ίδια στιγμή οι μέτοχοι των τραπεζικών ιδρυμάτων είναι πολλές φορές πιο σημαντικοί από τα θύματα, τους πελάτες… πάνω στις καταθέσεις των οποίων στηρίζεται όλο το σύστημα. Εξαιρετικά. Οποιοσδήποτε άλλη επιχείρηση η οποία θεωρητικά στηρίζεται στους πελάτες της θα είχε καταρρεύσει. Αλλά για τα τραπεζικά ιδρύματα οι πελάτες πλέον δεν έχουν σημασία. Ούτως ή άλλως όλοι είμαστε ένας αριθμός τον οποίο θα μας δώσει ο κος Πιερρακακης, γνωστός και ως “Προμηθέας”.

    Το συμπέρασμα που βγάζω είναι πως ίσως η μεγαλύτερη απάτη είναι αυτή του επιτυχημένου τραπεζικού στελέχους. Έχω την εντύπωση πως σε κάθε άλλη περίπτωση θα θεωρούνταν αυτομάτως αποτυχημένοι.

    Εντωμεταξυ μόνο εγώ πρέπει να έχω διαβάσει την έρευνα του Economist η οποία λέει πως το μέλλον των τραπεζικών υποκαταστημάτων είναι η διαδραστικότητα αυτών μέσω της φυσικής παρουσίας. Και πως οι τράπεζες που προσφέρουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ώρα δεν πάνε τόσο καλά όσο περίμεναν οι “ειδικοί”.

    Συμπέρασμα: όταν βλέπουμε στα κανάλια εκδηλώσεις όπου τραπεζικά στελέχη αλληλοσυγχαιρονται να θυμόμαστε πως η εκδήλωση χρηματοδοτείται από εμάς και πως αλληλοσυγχαιρονται επειδή μειώνουν την πρόσβαση των τραπεζικών υπηρεσιών στους πελάτες τους, τα χρήματα των οποίων αποτελούν το θεμέλιο της επιχείρησης τους.

    Συγχαρητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button