Κόσμος

Κι άλλο παιδί βγήκε από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη – Αισιοδοξία για το τέλος της επιχείρησης

Οι επικεφαλής της τιτάνιας προσπάθειας απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους εξέφρασαν την ελπίδα τους ότι σήμερα θα στεφθεί με πλήρη επιτυχία η διάσωση

Ακόμη ένα παιδί, το ένατο κατά σειρά απομάκρυναν οι διασώστες από την σπηλιά στην Ταϊλάνδη. Η είδηση μεταδόθηκε στον διεθνή Τύπο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) και έκανε το γύρο του κόσμου. Ενώ στις 12.30 μεταδόθηκε ότι και το δέκατο παιδί βγήκε από το σπήλαιο.

Το ένατο παιδί εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο έξω από το σπήλαιο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Οι επικεφαλής της τιτάνιας επιχείρησης που έχει στηθεί για τον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους, από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η σημερινή, τρίτη φάση της επιχείρησης θα είναι και η τελευταία αφού θα καταφέρουν να βγάλουν τα άλλα 4 παιδιά και τον προπονητή που παραμένουν εντός του σπηλαίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, τα 8 παιδιά που έχουν ήδη διασωθεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο είναι καλά στην υγεία τους. Όμως, δεν τους έχει επιτραπεί να έρθουν σε επαφή με τους γονείς και τους οικείους τους υπό το φόβο μετάδοσης κάποιας μολυσματικής ασθένειας. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι αιματολογικές και άλλες εξετάσεις, τα παιδιά έχουν μόνον οπτική επαφή με τους δικούς τους, μέσα από θαλάμους που βρίσκονται στο νοσοκομείο, σε καραντίνα.

Όπως είπε ο επικεφαλής των ομάδων των Ταϊλανδών πεζοναυτών που έχουν μπει στο σπήλαιο προς διάσωση των παιδιών, ο Narongsak Osottanakorn, οι διασώστες έχουν αξιοποιήσει την εμπειρία των δυο προηγούμενων φάσεων της επιχείρησης και έχουν επισπεύσει κατά δυο ώρες τουλάχιστον τους σημερινούς απεγκλωβισμούς.

Οι ομάδες των Ταϊλανδών πεζοναυτών, τις οποίες συνδράμουν εξειδικευμένοι δύτες από το εξωτερικό, συνοδεύουν τα παιδιά μέσα σε ένα τούνελ μήκους 4 χιλιομέτρων από το σημείο όπου εντοπίστηκαν προς την έξοδο του σπηλαίου. Μεγάλα κομμάτια της διαδρομής είναι βυθισμένα κάτω από το νερό εξαιτίας των βροχών.

Τα παιδιά και ο προπονητής βρίσκονται μέσα στο σπήλαιο από τις 23 Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button