Τοπικά Νέα

Κλιματική αλλαγή: Ποιες περιοχές της Πελοποννήσου θα γίνουν «έρημος» το 2070 – Τι θα συμβεί στην Μεσσηνία;

Σχεδόν σε όλες τις περιοχές του πλανήτη το κλίμα έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας και της αύξησης των ρύπων. Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως μέχρι το 2070 η θερμοκρασία θα έχει ανέβει ακόμα και 5 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της γης…

Μια εφαρμογή που βασίστηκε σε έρευνες της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC) του ΟΗΕ και στα χειρότερα σενάρια των ερευνητών της, δείχνει online στους χρήστες του διαδικτύου το πώς θα έχουν επηρεαστεί οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή τους μέχρι τα τέλη αυτού του αιώνα.


Όπως δείχνει ο διαδραστικός χάρτης στη χώρα μας θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Η Δυτική Ελλάδα και οι Πελοπόννησος θα έρθουν αντιμέτωπες με υψηλότερες θερμοκρασίες όχι όμως τόσο μεγάλες ώστε να αλλάξει το γενικότερο κλίμα της περιοχής. Σύμφωνα με το National Geographic η Πάτρα θα έχει καύσωνες με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ενώ το κλίμα της, όπως και εκείνο του Πύργου και της Καλαμάτας θα είναι παρόμοιο με εκείνο της νότιας Τουρκίας. Ο φουτουριστικός χάρτης δείχνει πως σε κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου η υγρασία θα είναι μικρότερη από ότι σήμερα. Σε γενικές γραμμές όπως η αγροτική παραγωγή και οι καλλιέργειες δε θα επηρεαστούν σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Η Αττική όμως και περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Μακεδονίας προβλέπεται να παρουσιάσουν πολύ μεγάλη αλλαγή με μεγάλες εκτάσεις να μετατρέπονται σε στέπες! Το νερό της βροχής δε θα είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει πλούσια βλάστηση ενώ οι θερμές ημέρες του έτους θα είναι πολύ περισσότερες συγκριτικά με σήμερα.

Δείτε και εσείς τι θα συμβεί στην περιοχή σας εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button