Ελλάδα

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί παίρνουν 700 ευρώ! Δικαιούχοι και κριτήρια

Πολλά ειπώθηκαν κι ακόμα περισσότερα… γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί την φετινή χρονιά.

Πλέον, όμως, όλα είναι… επίσημα! Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως τις επίσημες ανακοινώσεις επρόκειτο να κάνει από το βήμα της Βουλής ο… καθ’ ύλην αρμόδιος, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης, 05.12.2019.

Όπερ και εγένετο, με τον “τσάρο” της οικονομίας να ανεβαίνει -έστω με μια καθυστέρηση περίπου μισής ώρας- στο βήμα της Βουλής.

Στην ομιλία του, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, παρουσιάζοντας αναλυτικά τους δέκα βασικούς άξονές του.

Αυτοί παίρνουν το κοινωνικό μέρισμα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως 250.000 νοικοκυριά θα πάρουν το βοήθημα φέτος. Νοικοκυριά που αριθμούν συνολικά 950.000 μέλη.

1η ομάδα: Πολύτεκνες οικογένειες με 4 τέκνα και πάνω.

2η ομάδα: Οικογένειες με μακροχρόνια ανέργους.

3η ομάδα: Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι κάτω από 12 μήνες. Πρόκειται για 40.000 οικογένειες.

4η ομάδα: Οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη ΑΜΕΑ. Πρόκειται για 35.632 νοικοκυριά.

Υπάρχουν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια για κάποιες από τις κατηγορίες.

Κοινωνικό μέρισμα – Δείτε ζωντανή εικόνα από όσα λέει ο υπουργός Οικονομικών

Να θυμίσουμε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ότι φέτος 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν το έκτακτο επίδομα και μάλιστα πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι δικαιούχοι είναι φέτος λιγότεροι, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε αφήσει χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα, αναλόγως τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες για το κοινωνικό μέρισμα

Όπως ανέφερε νωρίτερα το newsit.gr, το κοινωνικό μέρισμα θα είναι μεσοσταθμικά πέριξ των 700 ευρώ, με το ανώτατο όριο να φτάνει τα 1.000 ευρώ ανά δικαιούχο και το κατώτατο στα 500 ευρώ.

Ένα νέο στοιχείο είναι ότι οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα θα χρειαστεί να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για να γνωστοποιήσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό ενώ το ποσό θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Για την επιλογή των μακροχρόνια ανέργων που θα επιδοτηθούν, θα χρησιμοποιηθεί έντονα κοινωνικό κριτήριο ενώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα καταβληθεί το επίδομα σε γονείς παιδιών με αναπηρία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button