Κόσμος

Κολοράντο: Σκότωσε έξι σε πάρτι επειδή δεν ήταν προσκεκλημένος

Ο 28χρονος ένοπλος δράστης, Τεοντόρο Μασίας, πυροβόλησε θανάσιμα την συνομήλικη σύντροφό του, Σάντρα Ιμπάρα – Πέρεθ και πέντε συγγενείς της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Ο λόγος ήταν επειδή δεν ήταν προσκεκλημένος στο πάρτι τους την Κυριακή.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε διάστημα μικρόερο των δύο μηνών μετά την ένοπλη επίθεση που άφησε 11 νεκρούς σε ένα μανάβικο στην πόλη Boulder του βόρειου-κεντρικού Κολοράντο.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο ένοπλος του Κολοράντο είχε «σύγκρουση» με την εν λόγω οικογένεια την προηγούμενη εβδομάδα και ζήλευε πολύ την σύντροφό του.

«Πίσω από αυτή την φρικιαστική πράξη κρύβεται η ενδοοικογενειακή βία», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς, Βινς Νίσκι ,σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. Συμπλήρωσε, ότι ο δολοφόνος είχε «επιδείξει ζητήματα εξουσίας και ελέγχου» και είχε σχέση με τη φίλη του για περίπου ένα χρόνο. Δεν είχε ποινικό μητρώο.

Σημειώνεται, ότι τρεις έφηβοι εγκατέλειψαν το πάρτι για να πάρουν κάτι από έναν γείτονα λίγο πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί και επέστρεψαν στο τόπο του εγκλήματος μετά την επίθεση.

Τρία παιδιά, ηλικίας δύο, πέντε και 11 ετών, είδαν τους πυροβολισμούς και δεν τραυματίστηκαν σωματικά, δήλωσε η αστυνομία. Δεκαεπτά περιβλήματα από σφαίρες βρέθηκαν στο τροχόσπιτο που διεξαγόταν το πάρτι.

Σε δήλωση την Κυριακή, ο κυβερνήτης του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις, καταδίκασε την «τρομερή πράξη βίας», σημειώνοντας ότι συνέβη όταν «πολλοί από εμάς περνούσαμε τις ημέρες μας με τις μητέρες μας, τις γυναίκες που μας έφεραν στον κόσμο λόγω της επετείου». Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Γιορτής της Μητέρας.

Πηγή: BBC 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button