Αγροτικά

Κορινθιακή σταφίδα: Ξεκίνησε η απόσυρση με ρυθμούς… χελώνας

Με ρυθμούς χελώνας ξεκίνησε η απόσυρση των αποθεμάτων της Κορινθιακής Σταφίδας, γεγονός που ναι μεν προκαλεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας  πως πάει προς εκτόνωση η κρίση με την τιμή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται δεν εγγυάται ότι θα προλάβουν την ημερομηνία για την συνδεδεμένη ενίσχυση.  

Ακόμα και στην περίπτωση που θα δοθεί ένας μήνας παράταση για την παράδοση των τιμολογίων πώλησης της κορινθιακής σταφίδας από τους παραγωγούς, ο χρόνος που απομένει δεν επαρκεί αν συνεχιστεί η απόσυρση με την συχνότητα που ξεκίνησε.

Τα πρώτα 50 πακετοκιβώτια με 20 τόνους φορτώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οδεύουν προς τις αγορές αλλά όμως δεν επαρκεί αφού υπάρχουν 4500 τόνοι που θα πρέπει να έχουν φύγει έως το τέλος Φεβρουαρίου, όπου με βάσει πληροφορίες θα πρέπει να δώσουν οι παραγωγοί τα τιμολόγια με την πώληση της παραγωγής για να μπορέσουν να πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

“Έχει φορτωθεί ένα ήδη φορτίο με 20 πακετοκιβώτια συνολικής χωριτικότητας 20 τόνων από προχθές που όμως όπως με ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής θα μου τα επιστρέψει σε 20 μέρες.

 

patrisnews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button