Κόσμος

Κοριτσάκι 6 ετών κλαίει και παρακαλά αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψής της

Βίντεο με δύο αστυνομικούς στο Ορλάντο που συλλαμβάνουν τη μικρή Κάια Ρόλε, 6 ετών, καθώς κλαίει και παρακαλά για μια «δεύτερη ευκαιρία» δημοσιεύει το CNN, καθώς και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Βοηθήστε με» λέει η εξάχρονη, καθώς τα χέρια της δένονται. Ο ένας από τους αστυνομικούς της λέει πως «μπορείς να μου πεις τι συνέβη στο αυτοκίνητο», με την ίδια να λέει πως δεν θέλει να πάει στο περιπολικό και να ζητά να την αφήσουν.

Όπως τονίζει το CNN, κανονικά δεν αναφέρει ονόματα ανηλίκων σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο η οικογένειά της μίλησε ανοιχτά.

Τα βίντεο δείχνουν έναν αστυνομικό να μιλάει και να λέει ότι έχει συλλάβει 6.000 άτομα σε 28 χρόνια και ότι η Κάια «έσπασε ρεκόρ», επειδή ως τώρα το νεαρότερο ηλικιακά άτομο που είχε συλλάβει ήταν επτά ετών.

Δύο βίντεο από το περιστατικό δόθηκαν στο CNN από τους δικηγόρους της Κάια Ρόλε την Τρίτη, ωστόσο η σύλληψη έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου, μετά από αυτό που χαρακτηρίστηκε ως ξέσπασμα της Κάια στο The Lucious and Emma Nixon Academy.

Σύμφωνα με γραπτές καταθέσεις στελεχών του σχολείου τον Σεπτέμβριο του 2019 το περιστατικό άρχισε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Το κορίτσι φώναζε και τραβούσε την πόρτα της τάξης επειδή ήθελε να φορέσει τα γυαλιά ηλίου της.

Σύμφωνα με την κατάθεση του υποδιευθυντή,  την πήγε γραφείο ενώ κλωτσούσε και φώναζε. «Η Κάια έγινε επιθετική, χτυπώντας με με τα χέρια στο στήθος και στο στομάχι…της κράτησα τα χέρια».

Η γιαγιά της, Μέραλιν Κέρκλαντ, είπε στο CNN ότι η Κάια τα έκανε αυτά επειδή βίωνε τις παρενέργειες της υπνικής άπνοιας, καθώς και ότι το σχολείο γνώριζε για το θέμα και πως η οικογένεια προσπαθούσε να επιλύσει το θέμα.

Η αστυνομία του Ορλάντο ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και απέπεμψε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς στα βίντεο, μετά από έρευνα πάνω στο περιστατικό. Ο δεύτερος αστυνομικός απαλλάχθηκ,ε αφού έρευνα έδειξε πως προειδοποίησε επανειλημμένα τον προϊστάμενό του για προβληματισμούς σχετικά με τη σύλληψη, αλλά δεν του δόθηκε οδηγία να μην προχωρήσει με τη μεταφορά του κοριτσιού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button