Αθλητικά

Κορονοϊός: Μερικές ομάδες ζητούν διακοπή δίχως πρωταθλητή στην Premier League

Έστω και καθυστερημένα (ελέω του κρούσματος του Μικέλ Αρτέτα), η Premier League αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της, εξαιτίας του κορονοϊού. Εσχάτως, η Μεγάλη Βρετανία βλέπει το τέρας της πανδημίας να γιγαντώνεται, ούσα πλέον η έβδομη σε επίπεδον νεκρών (με περισσότερους από 500 πλέον). Κάπως έτσι, οι παράγοντες των ομάδων της Premier League αρχίζουν να συζητούν ολοένα και πιο έντονα το ενδεχόμενο να μπει οριστικό λουκέτο στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το Atletic, μερικές ομάδες της Premier League θέλουν να ολοκληρωθεί άμεσα η σεζόν και να επανεκκινήσει μόνο εφόσον θεωρηθεί ασφαλές να επιστρέψουν όλοι στα γήπεδα -ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την απώλεια του τίτλου για τη Λίβερπουλ (σε ενδεχόμενο που δεν προκύψει ποτέ αυτή η πιθανότητα). Όπως δήλωσε για το θέμα παράγοντας από ομάδα του Νησιού “δεν υπάρχει χώρος για αθλητισμό αυτή την στιγμή”.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από μία βδομάδα, εμφανίστηκε κοινή γραμμή για ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, όποια μέτρα κι αν χρειαστεί να παρθούν, ακόμη κι αυτό των αγώνων πίσω από κλειστές πόρτες. Κι αυτό γιατί -εκτός όλων των άλλων- αυτό θα σημάνει την επιστροφή ενός ποσού που φτάνει τα 762 εκατομμύρια λίρες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Σε ιδιωτικές συζητήσεις όμως, αρκετοί σύλλογοι εξέφρασαν αρκετές αντιρρήσεις σχετικά με την επιστροφή στην δράση για φέτος, και κλίνουν προς το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νέο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως των συνεπειών και του οικονομικού φορτίου που θα πρέπει να σηκώσουν οι ομάδες.

Η ουσία είναι πως οτιδήποτε κι αν πέσει στο τραπέζι ως ιδέα, για να εφαρμοστεί απαιτεί πλειοψηφία κατά τα 2/3 (14 ομάδες να το υπερψηφίσουν). Η επόμενη τηλεδιάσκεψη των ιδιοκτητών των ομάδων της Premier League είναι προγραμματισμένη για τις 3 Απιλίου, οπότε προς το παρόν τηρείται στάση αναμονής από όλους.

Στέλεχος ομάδας που βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακας, εξήγησε -διατηρώντας την ανωνυμία του- πως “η κατάσταση με τον κορονοϊό πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στη Μεγάλη Βρετανία, οπότε δεν έχει να κάνει αυτό με το πότε θα επιστρέψουν οι παίκτες στις προπονήσεις. Αν μείνουμε όλοι στο σπίτι και απομονωθούμε για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, θα το ξεπεράσουμε αυτό αρκετά απλά. Ακόμη και τότε όμως, θα υπάρξει μια αργή περίοδος αναπροσαρμογής στα δεδομένα και την κανονικότητα, αλλιώς ο ιός θα εξαπλωθεί πάλι ραγδαία. Δεν είναι εφικτό να σταματήσουμε τώρα και να ξεκινήσουμε πάλι τον Σεπτέμβριο το ίδιο πρωτάθλημα. Πρέπει να τελειώσουμε τώρα, παρά τις όποιες συνέπειες. Ας το λήξουμε και ας αρχίσει η νέα σεζόν τον Σεπτέμβριο. Ακουγόμαστε σαν κακομαθημένα παιδάκια τώρα. Είναι μια τρομακτική κατάσταση τώρα, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button