Ελλάδα

Κορωνοϊός: Θα είχαμε έως 300 κρούσματα αν το lockdown είχε γίνει έως 20 Οκτωβρίου, λέει καθηγητής Πνευμονολογίας

Tην εκτίμηση πως η κυβέρνηση έκανε λάθος και πως σήμερα θα είχαμε 200 – 300 κρούσματα του κορωνοϊού σε ημερήσια βάση, εάν το lockdown είχε εφαρμοστεί νωρίτερα και μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, διατύπωσε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Μιλώντας στο OPEN TV, ο κ. Τζανάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν είχαμε κάνει το lockdown νωρίτερα μέχρι 20 Οκτωβρίου τώρα θα είχαμε τελειώσει, θα είχαμε 200 με 300 κρούσματα».

Παράλληλα, ο καθηγητής ανέφερε πως η έκβαση της πανδημίας βρίσκεται στην αιχμή της, τονίζοντας: «Τα κρούσματα αρχίζουν να κάμπτονται. Σε διασωληνωμένους και θανάτους εισπράττουμε τι κάναμε πριν 15 μέρες… Περιμένουμε μεγαλύτερο αριθμό διασωληνωμένων… 700,750».

Επίσης, αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών, ο κ. Τζανάκης δήλωσε: «Να μας απασχολήσει η αυξημένη θνησιμότητα. Αιτία της αύξησης των θανάτων είναι η πίεση στο ΕΣΥ… Εχουμε ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή… Αν κάναμε οξυγονοθεραπεία με μη επεμβατικό τρόπο θα έπρεπε να το είχαμε κάνει από το καλοκαίρι».

Τέλος, σε σχέση με τις αεροδιακομιδές, ο καθηγητής ανέφερε ότι «στο Ηράκλειο ήδη έχει μεταφερθεί ένας ασθενής από Λήμνο», ενώ τόνισε πως «έχουμε πολύ χαμηλή ατομική ευθύνη, δεν τηρούνται τα μέτρα».

topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button